Türkiye'deki süpermarket zincirleri, döviz kurunda yaşanan gerileme sonra bazı ürünlerine indirime gitti.

Migros ve CarrefourSA bazı temel gıda ve ihtiyaç malzemelerinde fiyatları aşağı çekti.

Migros'tan yapılan açıklamada, üretici ve tedarikçinin yaptığı indirimlerin, tüm ürünlerde aynı gün içinde etiketlere yansıtıldığını ifade edilirken, "Tüketicinin rahatlaması için, girdi düşüşü beklemeden tedarik ettiğimiz meyve-sebzelerde, kendi kaynaklarımızdan karşılanmak üzere tüm meyve-sebzelerde, bütün mağazalarımızda yüzde 10 indirim uygulanmaya başlandı" denildi. Markette satılan bazı ürünlerin de fiyatları paylaşıldı.

Ambalaj girdisi gibi maliyetlere dikkat çekilen Migros açıklamasında, "Migros’ta, üretici ve tedarikçinin indirim yapması ile birlikte, tüketicinin alım gücü ve aile bütçesini bir an önce ferahlatmak için un, yağ, şeker gibi temel ürün ve ihtiyaçlar dahil tüm ürünlerdeki indirimler hiç bekletilmeden aynı gün içinde etiketlere yansıtılmaktadır. Anahtar konumunda olan üreticilerin, kurlar düşüp stabil oldukça öngörüsü netleşecektir. Bu da perakendecilerin fiyatlarına indirim olarak yansıyacaktır" ifadeleri yer aldı.

'20 KASIM ÖNCESİNDEKİ KUR SEVİYESİNE GÖRE GÜNCELLEME İSTEDİK'

CarrefourSA açıklamasında ise, "Tedarikçilerimize gönderdiğimiz bilgilendirme yazısında döviz kurundaki düşüşe dikkat çekerek kendilerinden tedarik fiyatlarını 20 Kasım 2021 tarihi öncesindeki kur seviyesine göre güncellemelerini talep ettik. Biz de bu indirimi derhal reyon fiyatlarımıza yansıtmayı taahhüt ediyoruz. Tedarikçilerden aldığımız dönüşler ile fiyat indirimlerimiz artarak devam edecektir" denildi.