MHP Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun dokunulmazlığının sona ereceğini hatırlattı. Yıldız, CHP lideri hakkındaki 28 fezlekenin iddianameye dönüştürülerek kamu davası açılabileceğini ifade etti.

Yıldız, Twitter üzerinden şu paylaşımları yaptı:

Milletvekilleri 2 Haziran’da yemin edecek. CHP genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun milletvekili olmadığı için dokunulmazlığı sona erdi. Hakkında düzenlenmiş Fezlekeler anayasa ve adalet Komisyonu raflarında bekliyor.

Cumhuriyet başsavcılıkları, hakaret, tehdit, iftira, suç ve suçluyu övmek, adli yargılamayı etkilemeye teşebbüs, kurul halinde çalışan kamu görevlilerine, görevinden dolayı hakaret, halkı kin ve düşmanlığa tahrik, terör örgütü propagandası gibi çeşitli suçlardan hazırlanmış.

28 adet Fezlekeyi iddianameye dönüştürerek kamu davası açabilir. Daha önce açılmış ancak dokunulmazlık nedeniyle durdurulan davalar kaldığı yerden devam eder.

KILIÇDAROĞLU HAKKINDAKİ FEZLEKELER

Kılıçdaroğlu, 2002’den beri milletvekili olmasından kaynaklı olarak dokunulmazlığa sahipti.

2016’da TBMM’de yapılan Anayasa değişikliğiyle milletvekillerinin dokunulmazlıkları kaldırılmıştı.

Kılıçdaroğlu’nun da yaklaşık 60 fezlekesi raftan inmişti. Bu dava ve soruşturmaların önemli bölümü Kılıçdaroğlu lehine sonuçlandı. 

Geri kalan davalar ise Kılıçdaroğlu’nun 2018’de yeniden milletvekili seçilmesiyle birlikte durmuştu.