MHP Genel Başkanı Yardımcısı Semih Yalçın, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun bakanlık teklifini kabul eden MHP'nin kurucu ismi Alparslan Türkeş'in oğlu MHP Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş hakkında açıklama yaptı.

İSTİFA ETMEZSE, İHRAÇ EDİLECEK

Yalçın, Alpaslan Türkeş’in MHP için taşıdığı önem ve anlam itibarıyla fazla yorum yapmak istemediğini belirterek, MHP’den kabineye çağrılan diğer isim Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Kenan Tanrıkulu’nun doğru bir davranışla ret cevabı verdiğini hatırlattı.

Yalçın “Sayın Tuğrul Türkeş, bir mektup üzerine kabinede yer almayı kabul ettiğini açıklamıştır. Şimdi biz de kendisinden bir istifa mektubunu kaleme almasını bekliyoruz, aksi takdirde partiden ihraç edilecektir” dedi.

MEVLÜT KARAKAYA'NIN 'TÜRKEŞ' ŞAŞKINLIĞI

MHP Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş'in, Davutoğlu'nun bakanlık teklifi kabul etmesini MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya "şaşırdım" diyerek değerlendirdi.

MHP'li Mevlüt Karakaya Habertürk TV canlı yayında şaşkınlığını gizleyemedi, “Efendim ben şimdi sizden öğrenmiş oldum şu an itibariyle. Doğru değildir, bir yanlışlık vardır diye düşünüyorum” diyebildi.

"BUNDAN SONRASINI BAŞBAKAN DÜŞÜNSÜN"

İlerleyen saatlerde MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın yaptığı açıklamada, Tuğrul Türkeş'in "tedbirli olarak kesin çıkarma cezası istemiyle" disiplin kuruluna sevk edildiğini belirtti.

"Türkeş artık MHP'yi temsil etmiyor" diyen Yalçın, "Kendisine, Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından Bakanlar Kurulu'na MHP'yi temsilen görevlendirilmek üzere teklif götürülmüştü, biz de disiplin kuruluna sevk ederek, onu kaldırdık. Bundan sonrasını Sayın Başbakan düşünsün. Şu andaki durum Anayasa'ya aykırıdır" değerlendirmesinde bulundu.