MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye muhalif hareket, Facebook’ta Alparslan Türkeş’in beyaz çoraplı fotoğrafını da paylaştı.

MHP’de değişim isteyen bir grup gencin Facebook üzerinden kurduğu 'Beyaz Çorap Hareketi' 15 günde 5 bin destekçi buldu.

4 MİLLETVEKİLİ, 68 GENEL MERKEZ DELEGESİ DESTEKLİYOR

Aralarına şimdiden 4 milletvekili ve 68 genel merkez delegesini de alan grup, kendilerini ‘tabanın dip dalgası’ olarak nitelendiriyorlar ancak bu dalganın tsunamiye dönüşeceğini savunuyorlar.

"BEYAZ ÇORAPLI SEÇMENİ AKP'YE KAPTIRDIK"

Hareketin Bahçeli'ye yönelttiği eleştiri şöyle:

“Devlet Bahçeli genel başkan olduğu zaman 18 yıl önce, MHP’yi fiziki olarak dizayn edebilmek adına ‘Ülkücüler tespih kullanmasın, hilal bıyık bırakmasın, beyaz çorap giymesin’ diye bir genelge yayınladı. Halbuki o dönemde ABD’de Michael Jackson bile beyaz çorap giyiyordu! Biz beyaz çorabı ötekileştirirken birçok beyaz çoraplı seçmenimizi AKP’ye kaptırdık. Anadolu’da beyaz çorap giymek sünnettir, temizliğin simgesidir, cuma namazlarında beyaz çorap giyilir ve yaygındır. Bazı partililerimiz ısrarla beyaz çorap giyerler. Biz şekil değil içerikle uğraşıyoruz. Amacımız ‘Beyaz çorapla yaşayalım, hayatımızın tarzı olsun değil.’ Yasaklanan tespih, hilal bıyık ve beyaz çoraptı. Hareketin ismini tespih veya hilal bıyık koysak erkekler içinde sınırlanacaktı, yelpaze geniş olsun diye beyaz çorap koyduk.”

DEVLET BAHÇELİ BEYAZ ÇORABI YASAKLAMIŞTI

Beyaz Çorap Hareketi’ ismini, Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin beyaz çorap yasağından alıyor. Dertleri şekil değil içerik. Bu yasakla partilerinden AKP’ye kayış olduğunu düşünüyorlar. Talepleri parti içi demokrasi sağlanarak Türk gelişiminin önünün açılması. Olağanüstü kurultay istemiyle ortaya çıkan üç genel başkan adayından da bağımsız olduklarının altını çizerken, değişim için adil yönetim ve katılımcılığın şart olduğunu vurguluyorlar.

Kaynak: Enson Haber