AKP'ye yakın siyasal islamcı Yeni Akit Gazetesi, Sivas'taki Madımak Katliamı'nda yaşamına son verilen şair Metin Altıok'u hedef aldı. Yeni Akit'e yanıt Metin Altıok'un kızı Zeynep Altıok Akatlı'dan geldi.

Devlet televizyonu TRT'de Metin Altıok'a ait "Kanadı Kırık Bir Akşam" şiirinin yer almasını eleştiren Yeni Akit, "Masumlar Apartmanı dizisinin haberi Metin Altıok şiirine sevinen iktidar düşmanı medyada da haberleştirildi. Bir TRT haberinin CHP yandaşlarının haber platformlarında yer bulması yapılan yanlışlığı gözler önüne serdi" ifadeleri yer aldı.  

Haberde ayrıca, "İkinci sezonunun ilk bölümü 14 Eylül Salı günü saat 20:00'da yayınlanacak Masumlar Apartmanı dizisinin haberi, Metin Altıok şiirine sevinen iktidar düşmanı medyada da yer buldu. Bir TRT haberinin CHP yandaşlarının haber platformlarında yer bulması, yapılan yanlışlığı da gözler önüne serdi." ifadeleri kullanıldı.

Haberde şairin isminin yanlış yazılması ise dikkat çekti.

"İKİ KEZ İSMİ DOĞRU YAZAMAYAN YANDAŞ MEDYA KİMDEN NEFRET ETTİĞİNİ BİLE BİLMİYOR"

Söz konusu haberin görüntüsünü sosyal medya hesabından paylaşan Metin Altıok'un kızı eski CHP İzmir Milletvekili Zeynep Altıok Akatlı sert tepki gösterdi.

"Bir ismi aynı yazıda iki kez doğru yazamayan yandaş medya kimden nefret ettiğini bile bilmiyor" diyen Zeynep Altıok, "MetinAltıok’un sol çizgide bir devrimci olduğu doğrudur. Ve bu haberdeki cehalet tarafından da ateşe verilmiştir. Şimdi soruyorum tam olarak hangi gerekçeyle TRT’ye yakışmamış? TRT açıkça gerici ve bağnaz ideolojinin kurumu olduğu için mi?" şeklinde tepki gösterdi.

Masumlar Apartmanı dizisinde yer alan "Kanadı Kırık Bir Akşam" şiir ise şöyle:

Gün bitti lambayı hazırla;

Işık kalmadı girecek odamıza

Çek perdeleri sevdiceğim;

Kanadı kırık bir akşam

Zonkluyor durmadan dışarda.

Sen bugünden yarına

Birazcık umut sakla

Yarın farklıdır bugünden,

Adı değişir hiç olmazsa,

Kara bir suyu

Geçiyoruz şimdilerde

Basarak yosunlu taşlara.

Sen bugünden yarına

Birazcık umut sakla

Gün bitti sevdiceğim;

Geriye kalan posa.

Bu serin güz akşamında

Geç otur karşıma sessizce,

Devam et ördüğün hırkaya.