(GAZETECİLER.COM) Didem Arslan Yılmaz'ın sorularını yanıtlayan Ruşen Çakır, hükümete Kürt sorununda çözüm yolunda medya üzerine çarpıcı bir tavsiyede bulundu...

Habertürk ekranlarında konuşan Ruşen Çakır, İmralı müzakereleri ve Kürt sorununda barış ihtimalini yorumladı. Kürt sorununda çözüm sürecinde medya üzerinden yapılabilecek provokasyonları değerlendiren Çakır, isim vermeden Akit gazetesinin devletin içindeki bazı güçlerden destek aldığını söyledi.

ARDINDA DERİN GÜÇLER Mİ VAR?

Medyada barış talep eden insanlara dönük linç kampanyaları düzenlendiğini hatırlatan Ruşen Çakır, devlet içinde medyadaki şoven bazı yayınları destekleyen bir yapı olduğunu söyledi. Çakır, isim vermeden Akit gazetesini ima ettiği yorumunda, kendisi dışında Cengiz Çandar, Hilal Kaplan, Hasan Cemal gibi barış talep eden isimleri de hedef alan karalama kampanyalarının arkasında devletteki belli güçlerin olduğunu savundu. Vatan yazarı, "Devlet Kürt sorununu gerçekten barış içinde çözmek istiyorsa medyadaki bu çevrelerin arkasından çekilmesi gerektir" dedi.

"MÜZAKERECİ" DİYE KÜFÜR ETTİLER AMA ŞİMDİ BAŞBAKAN MÜZAKERE EDİYOR

Karalama ve dezenformasyon kampanyaları yapıldı ama yapanların başına hiçbir şey gelmedi. Başlarına bir şey gelmediği gibi bu insanlar sahiplenildi. O yüzden  sızalabilirler demeye gerek yok zaten varlar, çok güçlüler. Bakalım bu yeni dönemde her önüne gelene "vaay müzakereciler" diye dalga mı geçecekler. "Müzakere" sözünü küfür olarak kullanıyorlardı. Şimdi Başbakan müzakere ediyor! Bu olayı nasıl yöneteceğiniz önemli. Eğer gerçekten görüşmeler yoluyla bu sorunun çözümünü hayata geçirmek istiyorsa hükümet, ki geçiriyor, buradaki alanı temizlemesi gerekiyor. Bu olayı sabote eden ve etmeye meyilli olan insanların önünü kapatması lazım.

DEVLET ARKASINDAN ÇEKİLMELİ

Ruşen Çakır'ın "Bu olayı sabote eden ve etmeye meyilli olan insanların önünü kapatması lazım." demesi üzerine araya giren Didem Arslan Yılmaz "Kimlerin önünü kapatması lazım?" diye sordu. "Her yerdeki insanların..." diye cevap veren Çakır, Didem Arslan'ın "Buna medyada mı dahil?" diyerek ısrar etmesi üzerine "Tabi.. ki" diyerek yanıt verdi:

BUNLAR ÖDLEK, KORKAK!

En azından desteği kesmesi lazım. Bu insanlar arkalarında devletin bir kolu olmadan meydan okuyacak insanlar değil. Bunlar ödlek ve korkak insanlar. Ama güçlerini devletin bir tarafından alıyorlar. O taraf bu desteği keserse var olamazlar...