Ahmet Altan ve ekibinin ayrılmasının ardından Taraf'ta sular durulmadı. Peki, ipleri kopma noktasına getiren süreç nasıl gelişti?

Medyatava ve Gazeteciler.com'un haberlerine göre Taraf, gazetesinde bir süredir huzursuzluk yaşanıyordu. Son dönem, Oral Çalışlar'ın gazetenin başına gelmesinin ardından artan hükümet yanlısı politikanın huzursuzluğun esas kaynağı olduğu iddia ediliyor.

Peşpeşe yayınlanan yazı dizilerinde Baskın Oran ile Büşra Ersanlı'nın hükümete yönelik eleştirilerinin sansürlendiği, Cengiz Çandar'ın vetolanması ile hız kazanan sürecin, Neşe Düzel'in Yayın Danışmanı olarak künyeye girmesiyle durdurulmaya çalışıldığı iddia ediliyor.

Ancak, Neşe Düzel'in de BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş ile yaptığı uzun söyleşinin, yine hükümete yönelik eleştiriler ve Demirtaş'ın süreçte AKP'ye düşenlerin altını çizen konuşmaları nedeniyle sansürlenmeye çalışıldığı iddia ediliyor. Yazının ikinci bölümü 1. sayfadan anonslanmadı.

Gazetenin patronu Başar Arslan, bu durumdan duyduğu rahatsızlığı Neşe Düzel'e de açıkça söyleyince, düğmeye basıldı.

Önce Kurtuluş Tayiz, ardından yazı işlerinden bir kişi daha gitti. Operasyonu yine bizzat gazetenin sahibi Başar Arslan yaptı.

Taraf'ın patronu bu kez Markar Esayan'ın yazı işlerindeki görevini sonlandırdı. Esayan'ın adı yarınki gazetenin künyesinde olmayacak. Markar Esayan Taraf'ta köşe yazmaya ise devam edecek.

Bugün Kurtuluş Tayiz’in görevden alınması nedeniyle bazı yazarlar tarafından bildiri yayınlandı. Yayınlanan bildiriden sonra Patron Başar Arslan'ın Oral Çalışlar'ı da "yazarlara sansür" uyguladığı için gönderdiği öğrenildi.

Taraf'ın yeni Genel Yayın Yönetmeni ise Neşe Düzel oldu. Düzel, bir süre önce gazetenin künyesine girmişti.

Oral Çalışlar, Neşe Düzel'in Cengiz Çandar röportajına sansür girişimiyle gündeme gelmişti.

Taraf'ta ipler kopmuş; yazarlar ortak bildiri yazmıştı:

www.demokrathaber.net/medya/ve-tarafta-ipler-kopuyor-yazarlar-ortak-bildiri-yazdi-h17806.html