SPOT dergisinin 10. sayısı çıktı. "AKP ve Medya" dosya konusuyla çıkan derginin bu sayısında AKP döneminde medyanın işlevi, yine İslamcı medyanın tarihi ve yükselişine ilişkin söyleşi ve makaleler yer alıyor.

"Akit, yeni dönem anaakımının ruhudur" diyen gazeteci Ali Topuz, anaakım medyanın AKP ile beraber değişen niteliğine ilişkin değerlendirmelerde bulunurken; merkez medyanın içinden bir isim olan gazeteci Mustafa Hoş ise  AKP-Cemaat ortaklığını ve merkez medyanın değişimini kendi yaşadıkları örneklere de yer vererek anlatıyor.

Yine derginin son sayısında: Umur Bedir'in, siyaset, sermaye ve cemaat üçgeninde "İslamcı medyanın tarihi ve yükselişi"ni; Emre Tansu Keten'in "İslamcı medyanın 'iki' yüzü"nü; Demokratik Modernite editörlerinden Mehmet Sezgin'in ise "AKP, medya ve Kürtler" konusunu irdeleyen makaleleri yer alıyor.

Ülker İşçileri ile görüşen Taylan Kesanbilici ise işçilerin karşılaştıkları sorunları gündeme taşıyor.

Yine SPOT'un 10. sayısında: Abdulcebbar Avcı, yönetmen Sharunas Bartas'ın sinemasında mekan ve karakter konusunu; Fatoş Usta da "Fakat Müzeyyen Bu Derin Bir Tutku" filmi üzerinden "Sinemanın konuşmayan kadınları"nı anlatırypr. Rıza Oylum ise "sinemada edebiyat uyarlamaları"nı kalemae aldığı yazısıyla aktarıyor.