Sözcü gazetesi, "2020'nin torbasından felaket ve gözyaşı çıktı" manşetinin altında yer alan, Ayasofya’nın ibadete açılması haberi nedeniyle AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından hedefe alındı. Erdoğan’ın "Ben Sözcü gazetesini okumuyorum. Kimse de lüzumsuz yere buna para verip almasın" sözleri üzerine Sözcü, Meclis'in gazete manşetleri uygulamasından çıkarıldı. 

BirGün’ün haberine göre, Sözcü gazetesinin çıkarıldığı gazete manşetleri aplikasyon bölümünde, TBMM'nin yasama faaliyetleri, haberler ve tutanaklar yer alıyor. Aplikasyonu milletvekili, meclis çalışanları ve basın mensupları kullanıyor.

MECLİS: ŞİRKET DEĞİŞTİ

TBMM Başkanlığı, Sözcü gazetesinin gazete manşetleri uygulama bölümünden çıkarılmasıyla ilgili açıklamada bulundu. Açıklamada, "Şirket değişikliği sebebiyle kısa süreliğine aplikasyonda bir kesinti meydana geldiği belirtilerek, dün de aynı sorunun Milliyet gazetesi için yaşandığı aktarıldı. Söz konusu aplikasyonda şu anda Sözcü gazetesinin de yer aldığı" ifade edildi.

İNCELEME BAŞLATILDI

Erdoğan'ın açıklamasından kısa bir süre sonra BİK harekete geçtiğini açıklamıştı. Basın İlan Kurumu'ndan yapılan açıklamada Sözcü gazetesi hakkında, "Basın Ahlak Esasları Hakkında 129 sayılı Genel Kurul kararının ilgili hükümlerine göre gazetenin bu haberi resen ele alınıp, gerekli işlemler yapılacaktır" denilmişti.