Nihat Doğan, Sosyalist Hacker Grubu Redhack'e sosyal medya üzerinden ağır eleştirilerde bulundu.

Nihat Doğan şu twitleri paylaştı:

- 2 Haftadir Kurdlere her yerde fasist saldirilar yapiliyor tek kelime etmiyorsunuz.Kurdlerin agac kadar kiymeti yok mu?

- Hayatiniz yalan dolan ve samimiyetsizlik uzerine kurulmus sanal rambolar sizi.Tek derdiniz dindar iktidarin yok olmasi

- Kurdlere saldiriya yalandan 1 twiit atmakla Sosyalist olunuyorsa hic kusura bakmayin ama ben sizden cok daha fazla sosyalistim.

- Bu saatten sonra devrim sosyalizm proletarya kardesligi vb ici bos sozlerinize kim inanir tabiki kadir inanir






RedHack'in ise cevabı gecikmedi.

İşte o cevap:

Sevgili Nihat, Bize dün akşam sunduğun kimi eleştirilerinle elbette haklısın. Her şeye yetişemediğimiz, her olaya zamanında müdahale edemediğimiz açıktır. Fakat bizi koşullarımızla değerlendirmek için vicdan sahibi olmak da bir o kadar önemlidir. Son dönemde yaşadığımız operasyonlar, bizleri ve mücadelemizi bitirme çabaları ve gündemin baş döndürücü saniyelik değişimi bizleri belirli konularda zamanında müdahale etme nokrasında zora sokuyor. Üstüne bir de hazırlıklarımız ve adımızı dahi koymadığımız eylemler bugün deği fakat bir gün öğrenileceltir. Durum böyle olmasına rağmen bizlere sanki birşey yapmıyoruz gibi saldırı şeklinde 'alakasız bir tweet'in altında' konuyu saptırman, eleştiri sınırlarını aşmış ve samimiyetsizlik ölçüsünü zorlamıştır.

 Bizlerin ülkemizde yaşanan ve halkları birbirne kırdırma temelinde yürüyen faşizan pratiklere bugüne kadar verdiğimiz cevaplaro, 'RedHack Roboski' gibi anahtarlarla google'da arayabilir, fikir sahibi olduktan sonra zikir pratiğine geçebilirdin. Ki bu bizi üzdü açıkçası. Bizler bu ülkede sen ve biat ettiğin patronların 'Kürd yoktur, Kart Kurt vardır' derken, inkarcılı faili meçhullerle sürdürürken bu mücadeleyi yürüten insanlarız ki bu da o mücadeleyi yürüten dostlar tarafından bilinir. Ve elbette bu bugün değil 98-99-2000 eylem pratiklerimizi yine google üzerinden araştırırsan mücadelemizin tarihini de anlarsın. Devlet üzerimize, binlerce sayfayı hackelemek, bu belgeleri halka açmak, devletin güvenliğini sarsmak ve benzeri konulardan geliyor, sadece bu devlet değil Dışişleri Bakanlığı hack olayı ve yabancı ajanların bilgileri yayınlandıktan sonra ve uluslararası çapta kimi eylemlerden sonra diğer devletlerin de böyle bir saldırı pratiği var.

 Bunu da yine google kullanarak detaylı şekilde öğrenebilirsin. Yani son tahlil de rahat değiliz. Yani tahmin edersin ki, otel odalarında 'seks işçilerine' tecavüz ettiğimiz, dayak attığımız için suçlanmıyoruz. Kürt halkına saldırı varken 'Tayyip'e oy vermeyen dinsizdir' diyerek televizyonlarda fink attığımız, kardeşlerimiz öldürülürken sabah programlarının kaşarlarıyla tostçuluk oynadığımız, sırasıyla bir cemaatin bir AKP'nin kucağında oturduğumuz için suçlanmıyoruz. Sen iyi bilirsin. Takım elbiseler onursuzluğu kapatmaz! Son olarak hazır google'a girmişken 'haddini bilmek', 'omurgalı olmak', 'vicdan' gibi terimleri de araştırırsan seviniriz. İnsan gelişimi her dönem ciddiye alınmalıdır. Kahrolsun faşizm ve onun satılmış piyonları! Yaşasın Türk ve Kürd halkların mücadele birliği ve faşizme karşı dayanışması!

Sevgiyle RedHack Ailesi

(BİRGÜN)