Ahmet Şık'ın yazdığı "İmam'ın Ordusu" adlı kitabın taslağına İthaki Yayınevi'nde el konulmasının ardından, polis Radikal Gazetesi'ni de basarak Ertuğrul Mavioğlu'nun bilgisayarındaki taslağı da aldı.

İSTANBUL- Polis, Ergenekon soruşturmasından tutuklanan muhalif gazeteci Ahmet Şık'ın henüz basılmayan kitabının bütün kopyalarına el koyuyor. Kitabın basılacağı söylenen İthaki Yayınevi'nin iki kez basılmasının ardından, Radikal Gazetesi'ne de baskın düzenlendi.

Radikal Gazetesi haberi, "Polis, Ertuğrul Mavioğlu'nun bilgisayarındaki kitabın taslağının çıkışı ve bilgisayardaki imajını aldı. Bilgisayardaki kitap kopyası silindi. İki polis memuru, şu an 13. katta Genel Yayın Yönetmeni Eyüp Can'ın odasında bulunuyor" şeklinde duyurdu.

Mavioğlu, "Ahmet Şık kitabın taslağını bana göndermişti. Polis onu aldı" açıklaması yaptı.

Ergenekon'da tutuklanan gazeteci Ahmet Şık, Ertuğrul Mavioğlu'yla beraber iki ciltlik Ergenekon kitabı yazmıştı.

Ergenekon soruşturmasını yürüten Savcı Zekeriya Öz'ün talimatıyla, tutuklu gazeteci Ahmet Şık'ın kitabını yayımlayacağı düşünülen İthaki Yayınevi'nde ikinci defa baskın yapılmıştı. İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi, gazeteci Ahmet Şık'tan elde edilen kitap taslağının doküman ve tüm nüshalarına el konulmasına karar vermişti.

MAVİOĞLU: ARTIK KİTAP YAZAMAYACAKSIN

Ertuğrul Mavioğlu, baskından hemen önce ETHA'ya yaptığı açıklamada, şöyle demişti:

"Arama gerekçesini tam olarak anlayabilmiş değilim. Ahmet Şık'ın kitap çalışması "terör örgütü"nün dökümasyonu olarak değerlendirilerek bu numara çevrilmiş. Buna ne diyeceksiniz? Demek ki birisi kitap yazdığında, yasalarımız, "aslında terör örgütü dökümasyonu bu" deyip her tür tepinmeyi yapabilme imkanı sağlıyor.

Henüz basılmayan yazılı örneklerine el konulan ve dijital örneklerinin silindiği kitap çalışması imha ediliyor. Ama yok ben kitabı imha etmedim "terör örgütü"nün çalışmasını imha ettim saçmalığıyla karşı karşıyayız. Minareyi çalsalar ciddi söylüyorum kılıf bulacaklar. Bir söylentiye göre kamyon falan götürmüşler yayınevini basmaya giderken.

Ahmet'in Ergenekon'dan alınması sözün bittiği yerdir artık bu noktadan sonra konuşacak hiçbir şey yok. Demek ki bu memlekette kitap yazamayacaksın. Yayınevi kitap basamayacak. Genç insanlar harçlıklarından para biriktirip kitap alamayacak. Onun yerine git hamburger ye, kitap mitap okuma diyecekler. Bu yani. Özetle okursan alim olursun, okumazsan zalim olursun. Bu memleket böyle bir zalimliğin içerisinde şuan."

ETHA