Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın asker cenazesi önünde "selfie" çekerken tasvir edildiği kapağı nedeniyle polis baskınına uğrayan ve dağıtımının yasaklandığı belirtilen Nokta dergisinin yazarlarından Perihan Mağden, baskına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Diken'den Tunca Öğreten'e konuşan Mağden, "Nokta böyle bir dergiydi ve böyle çıkması gerekirdi. Çok acıklı ama derginin toplatılması da beklenen bir şeydi. Herhangi bir muhalif duruş sergilediğiniz anda tepenize biniyorlar. Bunu test edip, bir kez daha onaylamış olduk," dedi.

Cizre'de yaşananları işaret eden Mağden, "Şuan Cizre’de olanları açıklayabiliyor muyuz? Resmen bir iç savaş var Türkiye’de. Cizre’de bunlar yaşanırken gece yarısı Nokta’yı bastırmış çok mu? Ben bu baskınları çok normal karşılıyorum artık," derken; Erdoğan’ın AKP’ye yakın Osmanlı Ocakları ile birlikte artık milis sahibi olduğuna da dikkati çekti ve "Erdoğan vidaları iyice sıktı. Her şey hazır artık," diye konuştu.

Erdoğan'ı, "köşeye sıkışmış vahşi bir kaplana" da benzeten Mağden, şunları söyledi:

"Erdoğan kendi vesayet rejimini kuruyor. Köşeye sıkışmış vahşi bir kaplan, vahşi bir hayvandan bahsediyoruz sanki. Gelinen nokta bile o kadar akıl dışı ki; yanında sadece kendisine gaz veren dalkavukları tutuyor. Onların gazıyla da eli artırıp duruyor. Ben onu kaybettikçe masadan kalkamayan kumarbazlara benzetiyorum: Hani kaybettikçe evinin tapusunu, karısının kolyesini masada bırakan kumarbazlar vardır ya…"

Bağımsız ve muhalif medya üzerindeki artan baskılara dikkati çeken Perihan Mağden son olarak da şunları söyledi:

"Medya öyle bir noktaya geldi ki, artık sadece sosyal medya ve internet üzerinden, vur kaç yaparak gerçekleri yazabileceğiz. Diken de bunlardan biri zaten. İnternet dışında nefes alıp verebileceğimiz bir yer kalmadı. Çünkü Erdoğan, basılı her muhalif sese düşmanlık duyuyor. Tahammülü yok. Bunu yaptıkça internetten çok daha acımasızca eleştirilecek."

Fotoğraf: Agos