Milliyet’in, yeraltı dünyasının ünlü ismi Sedat Peker’e ödül verilen törenle ilgisinin bulunmadığını açıklamasına, geceyi düzenleyen 2K Medya’dan yalanlama geldi.

Açıklamada, “Şehrin en tırsakları! Yaklaşık sekiz aydır Milliyet gazetesi ‘Şehrin En İyileri’ magazin ekinin genel yayın yönetmenliğini yapmaktayım” denildi. 

Peker’e, ‘Şehrin En İyileri Ödül Töreni’nde, Kansersiz Yaşam Derneği’ne 300 bin lira bağışta bulunduğu için ‘En Hayırsever İş Adamı’ ödülü verilmişti.

Milliyet, gecenin ardından gelen eleştiriler sonrası ödül töreniyle hiçbir ilgisinin bulunmadığını savunmuş, ‘gazetelerinin onayı ve izni olmaksızın isimlerinin kullanıldığını, çeşitli mecralarda adı geçen organizasyonla anılarak yayınlandığını’ kaydetmişti.

Gazete, şirket hakkında yasal işlem başlayacağını da duyurmuştu.

"ŞEHRİN EN TIRSAKLARI" 

2K Medya’dan Mllliyet’e yalanlama geldi.

Instagram hesabından açıklama yapan şirketin sahibi Kaan Şimşek, gazeteye “Şehrin en tırsakları” sözleriyle seslenerek “Yaklaşık sekiz aydır Milliyet gazetesi ‘Şehrin En İyileri’ magazin ekinin genel yayın yönetmenliğini yapmaktayım” dedi.

Sahibi olduğu 2K Media şirketinin, ekin ‘tüm haber ve reklam muhatabı’ olduğunu aktaran Şimşek, şöyle devam etti. “Önceki gece Milliyet Şehrin En İyileri ekinin ödül töreni düzenlendi. Haliye adının önünde Milliyet olan bir ek üzümlü kek değil ‘ek’dir ve Milliyet’indir. A be ahmaklar! ‘Bizim haberimiz yoktur’ ne demek? Reklam grup başkanının aldığı ödülde ne yazıyor? Bir baksanıza… Bu telaş niye? Adınızın 450 seçkin isimle sizin toplayamayacağınız bu kadar önemli konukla yan yana gelmesi mi korkuttu? Korkmayın! Ben sizi korurum… Ekte çıkan gazetelerden, künyeden de mi haberiniz yok hala.”

Şahin, üzerinde Milliyet gazetesinin logosunun bulunduğu ‘Şehrin En İyileri’ ekinin fotoğrflarını da paylaştı.