PKK’nin Avrupa Sözcüsü Zübeyir Aydar ve eski DEP Milletvekili Remzi Kartal ile yaptığı röportajlar nedeniyle üç yıl hapis cezası istenen Neşe Düzel, karar duruşmasında beraat etti.

 

Taraf Gazetesi'nde "Pazartesi Konuşmaları" başlığıyla yayımlanan röportajlarından ikisi nedeniyle yargılanan gazeteci Neşe Düzel İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın 6. celsesinde, bugün beraat etti.

 

Düzel'le birlikte aynı davada yargılanan ve haklarında bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası istenen gazetenin sorumlu müdürü Adnan Demir de beraat etti.

 

Düzel ve Demir, 11 Kasım 2010'dan beri PKK'nin Avrupa Sözcüsü Zübeyir Aydar ve eski Demokrasi Partisi (DEP) Milletvekili Remzi Kartal ile yapılan söyleşiler nedeniyle "Basın yoluyla terör örgütü açıklaması yayımlamak"tan Terörle Mücadele Kanunu'nun (TMK) 6. maddesinden yargılanıyorlardı.

 

Düzel'in söyleşisi gazetenin 5 Nisan 2010 tarihli sayısında "Çatışmalı döneme girildi" başlığıyla yayımlanmıştı. Söyleşi, 6 ve 7 Nisan 2010 günlerinde de sürmüştü.

 

Düzel, DEP kapatıldıktan sonra yurtdışına çıkan ve burada 16 yıl yaşayan Aydar ile Belçika'daki ROJ TV'ye yönelik operasyonda tutuklanıp serbest bırakıldıktan birkaç gün sonra Belçika'da görüşmüştü.

 

Düzel'in avukatı Veysel Ok, "Savcı mütalaa vermişti, biz savunma yaptık. Aradan sonra da beraat kararı geldi" dedi.

 

Düzel, Radikal gazetesinde Kürtlerin veya Alevilerin sorunlarıyla ilgili yaptığı röportajlar nedeniyle de uzun yıllar Devlet Güvenlik Mahkemeleri'nde (DGM) yargılanmıştı. (BİA/IC)