Meslek yaşamında 40 yılı geride bırakan Gazeteci Nazlı Ilıcak, 70’li yıllarda tırmanan sağ-sol kamplaşmasında sadece kendilerinin değil herkesin kullanıldığını söyledi. Ilıcak, 70’li yıllarda Türkiye’de tırmanan sağ-sol kamplaşmasında ‘milliyetçi muhafazakar kesimin bayrağı’ kabul edilen Tercüman gazetesinin de etkili olup olmadığı yönündeki soruya, “Olabilir tabii, ben hep söylüyorum zaten, 80 öncesinde bugünden bakınca mesele meydana çıkıyor. O zaman kontrgerilla vardı. Amerika bunun arkasındaydı. Ülkücü gençlikle solcu gençlik birbirine kırdırıldı. Bunları bilmiyorduk.” cevabını verdi.
 
Gazetecilik yaşamı boyunca 3 darbe ve bir post modern darbe yaşayan Ilıcak, Cihan Haber dergisine konuştu. Ilıcak, 28 Şubat sürecini ise şu sözlerle anlattı, “Biz 28 Şubat’ta mağdur edildik. Medya açıkça 28 Şubat’la işbirliği yaptı. Fatih’te nerede bir cübbeli ve takkeli bulursa fotoğrafını basıyordu.”
 
Zincirbozan mektupları için, “Zincirbozan’da onun yanında yer aldım diye hiç pişman olmadım. Çok güzel mektuplaşmalarımız oldu. Ben Süleyman Demirel’i şimdi de severim” diyen Ilıcak, Mesut Yılmaz’ın başbakanlığı döneminde sarf ettiği iddia edilen, “sizin yağdanlığınız olayım” sözüne de açıklık getirdi.
 
Ilıcak, muhafazakâr milliyetçi bir gazete olan Tercüman’ın 80’lerin başında çıkarttığı Bulvar gazetesinin öyküsünü, oğlu Mehmet Ali Ilıcak’ın Akşam gazetesindeki televizyon promosyonunu, Susurluk sanıklarından İbrahim Şahin’le nasıl tanıştığını anlattı.
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan için, "Başarılı bir adam. O başarının verdiği bir dayanakla daha bir otoriter oldu. Ben genelde Başbakan'ı beğeniyorum ve AK Parti'yi başarılı buluyorum." diyen Ilıcak, Kemal Kılıçdaroğlu için ise, "Kemal Kılıçdaroğlu yine de Deniz Baykal'dan iyidir diye düşünüyorum ama bir hayal kırıklığı yarattı. Bir bakıyorsunuz yanlış uçağa biniyor, bir bakıyorsunuz yukarı çıkan merdivene biniyor aşağı inmek için, bunlar bile tuhaf." ifadelerini kullandı.
 
cihan