Taraf Gazetesi önceki gün Mehmet Baransu imzalı ‘Yoldaş General’ manşetiyle çıkmış ve Balyoz’dan tutuklu Korgeneral Ziya Güler’in Türkiye Birleşik Komünist Partili olduğunu iddia etmişti.

Bu haberin asparagas olduğu dün ilk olarak Demokrat Haber’de TBKP delegesi Aziz Çelik’in verdiği bilgi ile haber yapılmıştı. (BURADA >>>)

Bugün de Taraf yazarlarından ve TBKP eski Genel Sekreteri Nabi Yağcı konuyla ilgili köşesinde bir açıklama yaptı.

İşte Nabi Yağcı’nın açıklaması:

“Not: Dünkü Taraf’ta “Yoldaş General”  başlığı altındaki haberde Balyoz davasından tutuklu muvazzaf Korgeneral Ziya Güler hakkında iki MİT belgesi yayımlandı.

Bu belgelerden biri 1989 tarihinde Ziya Güler’in TBKP’ye gönderdiği söylenen bir raporla ilgili. Ziya Güler adını hiç duymadığımı, hakkında bir bilgiye sahip olmadığımı açıklamak gereğini duydum.

Gerekliydi, çünkü susmak, ikrar sayılabilir ve eğer bir haksızlık varsa birinin haksız yere suçlanmasına neden olabilirdi.

Kaldı ki, böyle bir belge gerçekse bile, eğer başkaca kanıtlar yoksa salt bundan dolayı bu kişinin bir kalkışma içinde olduğu söylenemez.

Haberde kafalara takılan birçok nokta var ama kişiyle ilgili bilgi sahibi olmadan söylenebilecek başkaca bir şey de yok.”

DEMOKRAT HABER