1992 yılında katledilen Kürt aydın Musa Anter'in oğlu Anter Anter, CNN Türk ekranlarında Cüneyt Özdemir'e konuk oldu. Anter, 43 yıl aradan sonra özel izinle babasının mezarını ziyaret etmek amacıyla Türkiye'ye gelmişti.

Başbakan'a yazdığı mektupta babasının mezarını ziyaret etmek için ülkeye giriş izni isteyen Anter Anter, talebinin kabul edilmesi sonucu 30 günlük özel bir izinle Türkiye'ye gelmişti.

5N 1K'da Cüneyt Özdemir'in sorularını yanıtlayan Anter çarpıcı açıklamalar yaptı. Babasını öldüren iradenin devletin en tepesine varan bir zinciri kapsadığını söyleyen Anter "Benim için babamın katilleri; Tansu Çiller, Mehmet Ağar, Süleyman Demirel, Ünal Erkan bunlardan hesap sorulsun. Katiller bunlardır ve yargılanmaları gerek" dedi. "Katillerin kim olduğunu emrin nereden geldiğini yıllardır biliyoruz" diye ekledi. "Faili meçhul değil faili belli cinayetler bunlar, 1 milyon insan ölünce mi duracak bu... Yeter artık bu kan dursun..." diyen Anter babasının ölümünden sorumlu olanların yargılanması için mücadele edeceklerini söyledi.

"Babam Kürtlerin Ape Musa'sı Türklerin Musa amcasıydı" diyen Anter Anter ülkeye girişinin neden yasak olduğunu da hala anlamamış olduğunu, resmi ve geçerli bir gerekçe gösterilmeden 43 yıldır sürgünde yaşamaya mecbur bırakıldığını söyledi. (Gazeteciler.com)