AK Parti hükümeti devlette adeta Cemaatçi avına çıktı. Emniyet'teki görevden almalardan sonra bu kez TRT sallandı. Cemaate yakın olduğu söylenen Haber Daire Başkanı gitti.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a bağlı olan TRT'de taşlar yerinden oynadı. TRT Haber'in Haber Dairesi Koordinatörü Ahmet Böken ve yardımcısı Ahmet Çavuşoğlu görevinden alındı.

Böken, görevden alınacağını öğrenince öğle saatlerinde yıllık izne çıktı. Haliyle Böken'e görevden alma tebligatının ulaştırılıp ulaşmadığı bilinmiyor.

Ahmet Böken, TRT Haber'in başına Cemaat'in kanalı Samanyolu Televizyonundan getirilmişti.

SIRADA 3 KANAL VAR

TRT'de görevden almaların devam edeceği bildiriliyor. Sırada TRT Şeş, TRT Türk ve TRT Müzik kanalları bunuyor.

KİM GELECEK?

Hükümet TRT Haber'in başına getirmek için kendisine yakın medya grubundan 2 önemli isimle görüşme halinde. Hafta sonunda kesinleşmesi durumunda atama yapılacak. Bu kişinin Sabah Grubundan olacağı söyleniyor.

CEMAAT GAZETELERİ'NE AMBARGO

Türk Hava Yolları (THY), Fethullah Gülen cemaati bünyesinde çıkan Zaman ve Today’s Zaman gazeteleri ile cemaate yakınlığıyla bilinen Bugün gazetesini uçuşlarında bulundurmama kararı aldı.

Today’s Zaman’ın internet sitesinde İbrahim Türkmen imzasıyla çıkan habere göre, THY, Zaman, Today’s Zaman ve Bugün gazetesinin yanı sıra MHP’ye yakın Ortadoğu gazetesini de artık tedarik etmeyecek.

THY, yurt içi ve yurt dışı uçuşlarda dağıtılmak üzere 1,750 Zaman gazetesi, bin Today’s Zaman gazetesi alıyordu. Ancak THY, hiçbir açıklama yapmadan dağıtım şirketlerine artık gazeteleri temin etmeyeceklerini bildirdi.