Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eş Sözcüsü Gülistan Koçyiğit ve HDK Yürütme Kurulu üyeleri, soruşturmalarla baskı altına alınmaya çalışılan Özgür Gündem Gazetesi'ne destek ziyaretinde bulundu. 

DİHA’nın haberine göre; Özgür Gündem Gazetesi editörleri Ahmet Birsin ve Günay Aksoy ile görüşen HDK heyeti, düşünce ve ifade özgürlüğüne yönelik gelişen saldırılara dikkat çekerek, dayanışma mesajı verdi.

KOÇYİĞİT: DAYANIŞMANIN İKTİDARI NE KADAR KORKUTTUĞUNU GÖRÜYORUZ

Halkın sesini duyuran ve gerçeği yansıtan özgür basının iktidar tarafından sesinin kısılmaya çalışıldığını belirten Koçyiğit, özgür basının sesinin kısılmasına dayanışma ile engel olacaklarını söyledi. “Bu dayanışma mevcut iktidarı geri adım atmaya zorlayacaktır” diyen Koçyiğit, Özgür Gündem Gazetesi ile dayanışmak amacıyla başlatılan "Nöbetçi Genel Yayın yönetmeni" kampanyasına ve kampanyaya destek olan gazeteciler hakkında açılan soruşturmalara dikkat çekti.

Koçyiğit, şöyle devam etti: “Dayanışmanın da iktidarı ne kadar korkuttuğunu görüyoruz. Bu yüzden dayanışmaya gelen birçok kişiye soruşturma açtılar. Özgür basına yönelik bu kadar çok baskının sebebi, aslında doğru yerde ve doğru tarafta olmasıdır." 

Koçyiğit, HDK olarak Özgür Gündem’in yayında olmaya devam edeceklerini vurguladı.