Murat Karayılan ile yaptığı röportajdan dolayı yargılanan gazeteci Ertuğrul Mavioğlu, duruşmada röportajı yapmanın mesleğinin bir gereği olduğunu söyledi. Mavioğlu, suç işleme kastı bulunmadığı gerekçesiyle beraat etti.

 

Gazeteci Ertuğrul Mavioğlu, Kürdistan Topluluklar Birliği (KCK) Yürütme Konseyi Başkanı Murat Karayılan ile yaptığı röportaj dolayısıyla hakkında açılan davadan beraat etti.

 

Radikal Gazetesi'nde 2010 yılında, 28-30 Ekim arasında üç gün süreyle yayımlanan röportaj nedeniyle Mavioğlu, Terörle Mücadele Kanunu'nun (TMK) 7/2 maddesi yerine, TMK 6/2 maddesi gereğince "terör örgütünün açıklamalarını basmak ve yayınlamak" suçuyla yargılanıyordu; bir yıldan üç yıla hapsi isteniyordu.

 

Mavioğlu, davadan suç işleme kastı bulunmadığı gerekçesiyle beraat etti.

Beşiktaş'taki İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın bugünkü son duruşmasına, Ertuğrul Mavioğlu ile avukatı Yücel Döşemeci katıldı.

Duruşma sırasında söz alan Mavioğlu, "Ben gazeteciyim. Mesleğimin gereği neyse onu yaptım. Kimsenin propagandasını yapmadım. Halkın haber alma özgürlüğü çerçevesinde savaşın bitmesi için herkesin konuşabilmesi ve demokrasinin gelişmesi düşüncesi ile hareket ettim" dedi.

Konuşmasının ardından beraatını talep eden Mavioğlu, mahkeme heyetinin kararıyla suçsuz bulundu.

Mahkeme ayrıca, aynı davadan yargılanan Radikal Gazetesi Sorumlu Müdürü Hasan Kılıç'ın da beraatına karar verdi. (BİA)