Özgür Gazeteciler Cemiyeti (ÖGC) Mahmur’da öldürülen gazeteci Deniz Fırat ile ilgili açıklama yayınladı.

Fırat’ın Irak Şam İslam Devleti’nin (IŞİD) saldırısı sonucu hayatını kaybettiğini belirten ÖGC açıklamasında “Gülüşü bize umut katıyordu, heyecanlı sesi bizi de heyecanlandırıyordu. Kalemine sadık, kamerasına yoldaş, hakikat arayışçısı bir devrimciydi o” dendi.

“Dünyaca ünlü medya organlarının en değme savaş muhabirlerinin dahi takip etmekte imtina ettiği IŞİD ile savaşı ön cepheden takip eden Deniz, dün itibariyle yaşama veda etti.

“Genç yaşamı, çocukluğundan başlayarak zorluklar içerisinde geçen ve dünyada en zor yaşam biçimlerinden olan mülteci yaşamını gazetecilik gibi zor bir meslekle sürdüren Deniz Fırat, yıllardır bu görevini layıkıyla yerine getiriyordu.

“Yaşamı için çok tehlikeli olmasına rağmen ön cephede çatışmaları takip etmeyi sürdüren ve en iyi görüntüyü, haberi çalıştığı kuruluşlara servis etmeye çalışan Deniz ‘Siz gidin, ben kameramla savaşırım’ sözleriyle, her meslektaşımızı derinden etkileyen bir fedakarlık örneği sergilemiştir.

“Deniz, son nefesine kadar savaşın en ön cephesinde omuzunda kamerası, elinde kalemi ile Kürt halkının yaşadığı durumu dünyaya duyurmanın çabası içerisinde olmuştur. Apê Musaların, Gurbetelli Ersözlerin yolundan gittiğini kanıtlayan bu pratikle ölümsüzler kervanına katılmıştır.”

GAZETECİ FIRAT BUGÜN DEFNEDİLECEK

Deniz Fırat, Sterk TV, Med NUÇE, Ronahi, Fırat Haber Ajansı'na (ANF) haber geçiyordu.  Fırat’ın cenazesi bugün Silopi’ye getiriliyor. Fırat, doğum yeri olan Van’a uğurlanarak burada defnedilecek. (Bianet)