Demokrat Haber internet haber sitesi de Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'nın (TİB) erişim engellemesiyle karşılaştı.

TİB'in aldığı "idari tedbir" kararının gerekçesi henüz iletilmedi ve öğrenilemedi.

Türkiye'den siteye girenler şu yazıyla karşılaşıyor:

"5651 Sayılı Kanun uyarınca yapılan teknik inceleme ve hukuki değerlendirme sonucunda bu internet sitesi (demokrathaber.net) hakkındaki Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'nın 27/01/2016 tarih ve 490.05.01.2016.-15501 sayılı kararına istinaden Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı tarafından İDARİ TEDBİR uygulanmaktadır."
   
SİTEYE GİREBİLENLER DE VAR

Demokrat Haber'e Türkiye dışından girilebiliyor. Engelli sitelere ulaşım yöntemleri olan Tor Browser, Zen Mate, VPN kullanma ve DNS değiştirme yöntemleri ile de siteye ulaşılabiliyor.

DAVUTOĞLU'NUN KARŞI ÇIKMASINI BEKLİYORLAR

Başbakan Ahmet Davutoğlu geçtiğimiz günlerde yaptığı bir açıklamada, “Türkiye’de ifade özgürlüğüne karşı bir baskı olsaydı buna ilk karşı çıkan ben olurdum. Ancak herhangi bir baskı söz konusu değil" demişti. Davutoğlu'nun bu sözlerine sosyal medyada "Zaytung haberi olmasın" yorumları yapılmıştı. Engelleme kararının ardından Demokrat Haber kurucusu Mehmet Göcekli de Başbakan'ın bu sözlerini hatırlatarak "Karşı çıkmasını bekliyoruz" ifadelerini paylaştı ve "Suçumuz, barış, özgürlük, demokrasi istemek mi?" diye sordu.

Demokrat Haber yeni adresi: demokrathaber.org