Enver Aysever'in CNN'de yayınlanan Aykırı Sorular adlı programına konuk olan gazeteci Mehmet Ali Birand, geçmişte Abdullah Öcalan'la yaptığı röportaja, Öcalan'ın cezaevi koşullarına ve ileriki adımlara dair açıklamalarda bulundu.

ÖCALAN'LA RÖPORTAJ GAZETECİLİĞİN EN TEPESİDİR

Aysever'in, "Öcalan'la röportaja gittiğinizde vatan haini muamelesi gördünüz. Siz ise bunun gazetecilik için dönüm noktası olduğunu söylediniz," ifadelerine karşılık olarak, Birand, Öcalan'la yaptığı röportajla ilgili olarak "bence gazeteciliğin en tepesidir, zirvesidir" yanıtını verdi ve şunları söyledi:

"Çünkü yıllardır Türkiye'yi sarsan bir örgütün ve onun lideri olan insanın yanına gidiyor bir gazeteci. Bu gazeteci bu kişinin de futbol oynadığını, güvercin sevdiğini ve Galatasaray'ı tuttuğunu getiren, gösteren insan oluyor"

BUGÜN TEKLİF GELSE HEMEN GİDERİM

Aysever'in "Bugün teklif gelse gene ropörtaj yapar mısınız sorusuna" ise Birand "Hemen! Hemen yaparım!" cevabını verdi. Birand sözlerine şöyle devam etti:

"Bugün bir gazeteci eğer 'Öcalan beni çağıracak, ama ben gitmem' diyorsa o işi bıraksın."

TÜRKİYE'NİN BİR AFFA İHTİYACI VAR

"Türkiye'nin bir affa ihtiyaç var mı?" sorusuna da "Evet var," diyen Birand; "Öcalan'la ilgili affa ihtiyaç var mı?" sorusuna da şöyle karşılık verdi:  

"Öcalan'la ilgili olarak bugünkü hiçbir iktidar, önümüzdeki on yıl içinde göze alıp adım atamaz. Ateşkes olur, ilk adımlar atılır, son aşamada ise Öcalan'a af olur."

ÖCALAN PARTİ LİDERİ OLUR, OLMALI

Son aşamada Öcalan'a affın gerekli olduğunu söyleyen Birand, "Öcalan bir parti lideri olur mu? Siyaset sahnesine katılır mı? Demokrasinin gereğidir mi bu?" sorusuna da, "Olur, olmalıdır," dedi. (Demokrat Haber/BA)