Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, dün muhtarlarla yaptığı toplantıda sarf ettiği, “El Nusra da DAEŞ’e karşı savaşıyor. Ona niye kötü diyorsunuz? El Nusra kötü ama PYD’yle YPG iyi. Olay farklı. El Nusra’nın bulunduğu konum farklı olduğu için iyi teröristler, kötü teröristler,” sözleri Anadolu Ajansı’nın (AA) metninde yer almadı. 

AA’nın yanı sıra birçok internet sitesi ve gazete de Erdoğan’ın bu sözlerini görmedi.

AA'NIN HABERİ

Cumhuriyet'in haberine göre; Anadolu Ajansı, Erdoğan’ın tepki çeken açıklamasının olduğu haberi böyle geçti:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye’deki ateşkesi değerlendirirken, şunları kaydetti:

Suriye’de ateşkes için varılan uzlaşma ilkesel olarak elbette olumludur. Biz de Suriyeli kardeşlerimize nefes aldıracak bir ateşkesi destekliyoruz. Ancak bu ateşkesle ülkesinde yarım milyona yakın vatandaşının katledilmesinden sorumlu Esed rejimi ile onu destekleyen güçlere açık ve güçlü bir destek verilirken, muhalifler konusunda hala ikircikli bir dil kullanılması endişe vericidir. Bölgede kimin, hangi muhalefet grubundan olduğunun tespitini şayet Rusya, Esed rejimi ve PYD/YPG gibi yapılar gerçekleştirecekse ortada vahim bir durum var demektir. Cellatlarla kurbanların aynı kefeye konduğu, kontrolün de cellatlara verildiği intibaa doğuran bu durumun yeni ve daha trajik gelişmelerin kapısını açmasından endişe ediyoruz.

Yine NTV sitesinde ise Erdoğan’ın sözleri şöyle yer aldı:

Suriye’de ateşkes için varılan uzlaşmayı olumlu bulduklarını dile getiren Erdoğan, IŞİD ve El Nusra nasıl kapsam dışı bırakıldıysa PYD/YPG’nin de ateşkes kapsamı dışında bırakılması gerektiğini ifade etti."

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün muhtarlarla yaptığı toplantıda, “El Nusra da DAEŞ’e karşı savaşıyor. Ona niye kötü diyorsunuz? El Nusra kötü ama PYD’yle YPG iyi. Olay farklı. El Nusra’nın bulunduğu konum farklı olduğu için iyi teröristler, kötü teröristler” demişti.