AKP’nin Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner’in gizli sahibi olduğu Kahtanews.com adlı internet sitesinde Özgür Aksanlı takma ismi ile yazılar yazdığı, bir yazısında Ali Sadık Turanlı’ya hakaret ettiği gerekçesiyle dava açılınca ortaya çıktı.

Kahtagurbet.net’ten Yakup Yıldırım’ın Demokrat Haber’e verdiği bilgiye göre, Ali Sadık Turanlı, Kahtanews.com internet sitesinde Özgür Aksanlı ismi ile yazılan köşe yazısında şahsına hakaret edildiği gerekçesi ile dava açtı. Davada şüpheli sıfatı ile ifade veren Kahtanews.com yöneticisi Hamza Temur şok bir itirafa imza attı. Mahkeme tutanaklarına geçen Hamza Temur’un verdiği ifadelerde site sahibinin ve Özgür Aksanlı sahte ismiyle yazanın Mehmet Metiner olduğu itiraf edildi.

Mahkeme tutanağında "...internet sitesinin Adıyaman milletvekili Mehmet Metiner'e ait olduğunun anlaşıldığı, şüpheli Hamza Temıur'un alınan ifadesinde, kahtanews.com isimli internet sitesinin yöneticiliğini yaptığını, Özgür Aksanlı'nın müstear bir isim olduğunu, şikayete konu yazıyı yazan şahsın milletvekili Mehmet Metiner olduğunu beyanla..." ifadelerine yer verildi.

Şüpheli Hamza Temur, alınan ifadesinde Kahtanews.com sitesinin yöneticiliğini yaptığını Özgür Aksanlı’nın müstear bir isim olduğunu, şikayete konu yazıyı yazan şahsın Mehmet Metiner olduğunu beyan ederek, kendisi hakkındaki şikayetleri kabul etmediğini söyledi.

Kahtagurbet.net’ten Yakup Yıldırım’ın verdiği bilgiye göre Kahtanews.com sitesinde mahlas isimle yazı yazan Özgür Aksanlı’nın kim olduğu Adıyaman’ın Kahta ilçesinde merak uyandırmış, yazdığı yazılar uzun süre tartışma konusu olmuş.

Yazılarında çok sert bir dil kullanan ve birçok kişiye hakaretler yağdırdığı iddia edilen Özgür Aksanlı birçok kesim tarafından eleştirilmiş, Kahta basın ve medyasında yadırganmış.

Özgür Aksanlı ismi ile yazılan yazıların Mehmet Metiner tarafından yazıldığı dile getirilse de Mehmet Metiner bunu her defasında kabul etmemiş.

Tartışmalara ve davaya konu olan Mehmet Metiner’in Kahtanews.com sitesinin yayınına son verilmesi de dikkat çekti. (Demokrat Haber)

İlgili mahkeme tutanakları: