Ak Trol’ olarak adlandırılan iktidara yakın Twitter hesaplarından biri olan Gizli Arşiv, Fransız mizah dergisi Charlie Hebdo’ya yönelik 12 kişinin yaşamını yitirdiği saldırıya ilişkin mesajında, ‘Erdoğan’a hakaret’le suçladığı mizah dergisi Leman’ı hedef gösterdi.

"EDEPSİZLİKTE TANIMAYAN LEMAN DERGİSİ…"

diken.com'un haberine göre, hesaptan paylaşılan ilk mesajda, “Fransa’da Peygamber efendimiz Hz. Muhammed’in karikatürlerini yayınlayan derginin binasına saldırı düzenlendi. 10 kişi hayatını kaybetti” denilerek saldırıya meşruiyet kazandırıldı.

Bununla da yetinmeyen Gizli Arşiv bir sonraki mesajında, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eleştirildiği kapakların görseliyle birlikte Leman dergisine, “Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik edepsizlikte sınır tanımayan @lemandergisi #charliehebdo saldırısından ders çıkarmalı!” diye seslendi.

PENGUEN DE HEDEF GÖSTERİLDİ

Diğer taraftan, Vahdet gazetesi yazarı İbrahim Yörük de Paris'teki saldırının ardından Penguen dergisini hedef gösterdi.

Yörük Twitter’da #CharlieHebdo etiketini kullanarak dergide yer alan ve çizerinin ‘dini değerleri alenen aşağılamak’ suçlamasıyla yargılandığı davaya konu olan karikatürle birlikte Penguen’e hitaben “Bak milletin inançlarına hakaret edilerek izah yapılmaz. Gör bunları” yazdı.

İlgili haber: Charlie Hebdo'nun ardından Türkiye'de de Penguen hedef gösterildi!