Agos ve Hrant Dink Vakfı, Sebat Apartmanı’ndaki yerinden taşındı. Artık Harbiye’de, eski bir Ermeni okulu olan Anarad Hığutyun Binası’ndalar. Sebat Apartmanı’ndaki yerin ne olacağı ise merak konusu. Pınar Öğünç, konuya ilişkin olarak Cumhuriyet'te yer alan yazısında, eski Agos'un "Hakikat ve Vicdan Müzesi" olacağını bildirdi. Öğünç'ün yazısının ilgili kısmı şöyle:

(...)Agos ve Hrant Dink Vakfı, Sebat Apartmanı’ndaki yerinden taşındı. Artık Harbiye’de, eski bir Ermeni okulu olan Anarad Hığutyun Binası’ndalar. Her duyandan aynı soru geliyormuş önce. Peki Sebat Apartmanı’ndaki yer ne olacak? Ermenilerin ve Türklerin bir arada yaşabilmesi adına didinen bir insanı örgütlü bir cinayete kurban verdiğimiz o yere ne olacak? Her 19 Ocak’ta adalet ve faillerin yargılanması talebiyle önüne yüzbinlerin aktığı o iki apartman dairesi tamamen boş mu şimdi?

Aslında hayır. Hrant Dink tüm eşyalarıyla duran odasına hiç dokunulmamış, dokunulmayacak. Orası zaten Türkiye’nin ve dünyanın farklı yerlerinden insanların gün içinde çat kapı gelip ziyaret edebildiği bir yerdi. İnsanlar görmek istiyordu çünkü. Artık bundan sonra tam anlamıyla bir müze olacak. Vakfın ve gazetenin bulunduğu kısımlar ise Hrant Dink, Ermeni Soykırımı, Türkiye’de Ermeniler ve tüm azınlık halkları üzerine bir hakikat ve vicdan müzesi olarak yeniden kurgulanacak. Geçmişle yüzleşmeyi iş edinmiş, çok da örneği olmayan, yaşayan ve dönüştürmeye hevesli bir müze projesi bu. İlk hedef maddi ve manevi tüm kaynakları oranın yeniden inşasına yönlendirmek.

Tamamına gitmek için tıklayınız