TBMM Genel Kurulu, üç aylık aranın ardından mesaisine bugün yeniden başlayacak. Yeni yasama yılının açılışı sebebiyle Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan Meclis Genel Kuruluna hitap edecek.

4 Ekim Salı gününden itibaren de yasama çalışmaları başlayacak.

Geçen yasama dönemine göre değişiklik yapılmayan Genel Kurul Salonu detaylıca temizlenip hazırlandı.

AKP’NİN TORBA KANUN TASARISI GÜNDEME ALINACAK 

Meclis’in ilk icraatlarından birinin de AKP’nin ekonomik düzenlemeler içeren torba kanunu olması beleniyor. Buna göre, 2023 bütçe  görüşmelerine kadar, aralarında 2 bin liraya kadar olan icralık borçların devlet tarafından üstlenilmesi, KYK kredi faizlerinin silinmesi, çalışanlara verilen yol, yemek ve bin liraya kadar olan yakıt desteğinin gelir vergisi ve SGK priminden muaf tutulması düzenlemesinin de bulunduğu torba teklif görüşülecek. Torba teklifte ayrıca araç satışında 6 ay 6 bin kilometre sınırı şartını delmeye çalışanlara 300 bin liraya kadar ceza verilmesi, AYM tarafından iptal edilen, Fiyat İstikrar Komitesinin kurulmasına ilişkin kararnamenin kanun ile düzenlenmesine dair hükümler de yer alacak.

Genel Kurul’da yurt dışına kaçarken yakalanıp tutuklanan HDP’li Semra Güzel’in milletvekilliğinin düşürülmesiyle ilgili görüşmeler de yapılacak.

Öte yandan dezenformasyonla mücadeleye yönelik sosyal medya düzenlemesi de Meclis’in ilk gündem maddeleri arasında bulunuyor.