Maraş’taki depremler sonrası Tevekkelli köyünde kilometrelerce uzanan fay hattındaki kırık görüntülendi.

Merkez üssü Maraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan ve 10 ili etkileyen depremlerin ardından oluşan kırık havadan görüntülendi.

Dokuz Eylül Üniversitesi Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi (DAUM) Müdürü Prof. Dr. Hasan Sözbilir, Maraş merkezli depremlere neden olan fayın yüzey kırığını Maraş-Antep yolundaki Tevekkelli köyü yakınlarında tespit ettiklerini belirtti.

1-77

Sözbilir, yaptığı yazılı açıklamada, depremin ardından, Afyon Kocatepe Üniversitesi Deprem Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Çağlar Özkaymak ve Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Volkan Karabacak ile Maraş'ta incelemelerde bulunduklarını söyledi.

2-63

Sözbilir şu ifadeleri kullandı:

"Fay yeryüzünde ortalama 3 metre atım yaratmış, bunu fayın kestiği asfalt yolu ortalama 3 metre sol yana ötelemesinden anlıyoruz. Bu fay literatürde Gölbaşı-Türkoğlu segmenti olarak bilinir. Böylece fayın Gölbaşı-Türkoğlu hattı boyunca kırıldığını söyleyebiliriz. Bu zon boyunca ve yakınındaki evlerin önemli bir bölümü yıkılmış durumda. Bunu Maraş-Antep yolundaki Tevekkelli köyü yakınlarında gözlemledik."

3-40

4-20

5-16

7-6