Malta Work and Study programı, ülkede eğitim alırken diğer yandan çalışmanıza imkan tanıyan eşsiz bir fırsattır. Advice Yurtdışı Eğitim, bu fırsattan yararlanmanız için danışmanlık ve vize işlemlerinde müracaat edebileceğiniz öncü kurumlardan biri.

Günümüzde Avrupa ülkelerinde eğitim almak ve beraberinde çalışmak pek kolay değildir. Birçok ülke, öğrenci değişim programı ile gelen misafirlerine, sadece part time çalışma imkanı tanır. Kısıtlı zaman dilimi verilmesi ise yeterince para kazanmaya engeldir. Work and Study Malta ise aksine full time ve part time çalışma seçeneklerini bir arada sunuyor. “WAS” olarak bilinen programa müracaat etmek istiyorsanız, birçok detayı olduğunu söylemeliyiz.

Eğitim Tarzı

Malta Work and Study programı, ülkede dil eğitimi almak isteyenlerin müracaat edebileceği bir sistemdir. Eğitimler, genellikle İngilizce dilinde verilse de birçok dil okulunun bulunması, farklı seçenekleri de değerlendirmenize imkan tanır. Akademik düzeyde yabancı dil bilmenizi gerektiren sınavlar varsa, sınav hazırlığı için de kurum tercihi yapabilirsiniz.

Konaklama ve Sosyalleşme

Work and Study Malta programı, konaklama ve sosyalleşme açısından sizi zorlamayacak imkanları karşınıza çıkıyor. Ülke, son zamanlarda öğrencilerin en çok rağbet gösterdiği okullara ev sahipliği yapıyor. Bu nedenle kozmopolit bir yapıya sahip ve adeta kültür şöleni sunuyor. Sahilleri, renkli gece hayatı, festivalleri ile sosyal hayatı çok hareketli bir ülke.

Konaklama imkanlarına bakıldığında ise öğrencileri ağırlamaktan memnuniyet duyan bir bölge olduğunu kanıtlıyor. Apartlar, kiralık evler, öğrenci yurtları gibi birçok konaklama adresi mevcut. Öğrenci sayısı çok olduğu için ilanları takip ederek hali hazırda kurulu evlerde yaşama fırsatı da bulabiliyorsunuz.

Work and Study Malta Başvuru Şartları

Malta Work and Study başvurusunda bulunurken dikkat etmeniz gereken birtakım kriterler bulunuyor. Bu kriterleri şöyle sıralayabiliriz:

·       Öncelikle eğitim almak istediğiniz okula karar vermeli ve müracaat etmelisiniz.

·       Dil okulundan kabul görmeniz halinde kayıt için gerekli evrakları teslim etmeniz isteniyor.

·       Eğitim kurumundan vize başvurusu için gerekli onay belgesini aldığınızda, Malta konsolosluğuna başvuru yapmalısınız.

·       Malta vize prosedürlerine göre eğitim vizesi için gerekli evrakları hazırlayın ve konsolosluğa şahsen müracaat edin.

·       Vize başvuruları, ortalama 1 ay içerisinde belirleniyor ve internet üzerinden sonucu görüntüleyebiliyorsunuz.

Ülkelerin vize şartları dönemsel olarak değişiklik gösterebildiğinden, Malta konsolosluğu resmi adresini incelemeyi unutmayın. Bu konu hakkında daha kapsamlı bilgilere ulaşmak istiyorsanız, Advice Yurtdışı Eğitim web sitesini ziyaret edebilirsiniz. Firma, öğrencilerin okul başvuruları ve vize başvurularında danışmanlık hizmetini kesintisiz olarak veriyor ve birebir ilgi gösteriyor.

Work and Study Malta 2022 Fiyatları

Malta Work and Study fiyatları, başvuru yapacağınız dil okulunun taleplerine göre değişiklik gösterir. € para birimi üzerinden ödeme alınması ve ülkede de döviz kuru farkının yaşanacak olmasından dolayı ortalama 5-6 bin € kadar bütçeniz olması gerektiğini söyleyebiliriz.