Mahkeme, birlikte yaşadığı kadını 44 bıçak darbesiyle öldürmesi nedeniyle ‘canavarca hisle öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbetle yargılanan erkeğe, 44 bıçak darbesini ‘canavarca’ saymayarak ‘kasten öldürme’ suçundan müebbet hapis cezası verdi.

Hürriyet’ten Aziz Özen’in haberine göre İstanbul Ümraniye’de Nurgül Boz (43) ile 7 yıl önce birlikte yaşamaya başlayan ve 6 yaşında olan bir kız çocukları olan Ersin Korkmaz (44), işlediği bir suç nedeniyle girdiği cezaevinden AKP hükümetinin Coronavirus salgını tedbirleri kapsamında izinli olarak salıverildi. Çiftin arasında 10 Nisan 2020 sabahı çıktığı iddia edilen tartışma sonucu Ersin Korkmaz mutfaktan aldığı bıçakla Nurgül Boz’u 44 yerinden bıçaklayarak öldürdü.

SAVCI: CEZADA İNDİRİM ALMAK İÇİN BU SAVUNMAYI YAPIYOR

Ersin Korkmaz ifadesinde kadının kendisini aldattığından şüphelendiğini ileri sürerken, savcılık erkeğin bu savunmayı cezada indirim için yaptığına kanaat getirerek, Ersin Korkmaz hakkında ‘canavarca hisle eziyet çektirerek öldürmek’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle iddianame hazırladı.

DAHA ÖNCE DE ŞİDDET UYGULADIĞINI VE SUÇUNU KABUL ETTİ

Anadolu 15. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen karar duruşmasında son savunmasını yapan Ersin Korkmaz, “Eşimi daha önce birkaç kez dövmüştüm. O gün telefonuna gelen mesajlardan şüphelendim ve kızdım. Kavga ettik. Mutfaktan bıçak alıp vurmaya başladım. Kaç kez vurduğumu hatırlamıyorum” dedi.

MAHKEMEYE GÖRE 44 BIÇAK DARBESİ ‘CANAVARCA HİS’ DEĞİLMİŞ

Mahkeme heyeti, Nurgül Boz’un 44 kez bıçaklanmasını ‘Canavarca hisle veya eziyet çektirerek kasten öldürme’ olarak değerlendirmedi ve Ersin Korkmaz’ı ‘kasten öldürme’ suçundan müebbet hapse çarptırdı.