AKP eski Milletvekili Mehmet Metiner, Mahir Ünal'ın cumhuriyet karşıtı sözleri sonrası görevinden istifa etmesinin ardından AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 'Reisten ricamdır'' diyerek bir çağrıda bulundu.

Cumhuriyeti, "Cumhuriyet; bizim lügatimizi, alfabemizi, dilimizi hasılı bütün düşünme setlerimizi yok etmiştir" sözleriyle hedef alan AKP Grup Başkanvekili Mahir Ünal, gelen tepkilerin ardından dün istifa etmişti.

Ünal’ın yerine ise daha önce de grup başkanvekilliği görevini üstlenen AKP Genel Başkan Yardımcısı Özlem Zengin getirildi.

METİNER'DEN ÇAĞRI

AKP ve Cumhur İttifakı'ndaki 'Ünal' krizi sürerken; eski AKP Milletvekili Mehmet Metiner'den dikkat çeken bir çıkış geldi.

Sosyal medya hesabından "Reisten ricamdır" diyerek bir paylaşımda bulunan Metiner, grup başkanvekillerinin de parti meclisinde seçilmesini teklif etti.

Metiner, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Reisten ricamdır: Lütfen grup başkanvekillerinin AK Parti Meclis grubunca seçilmesini sağlayınız ki örnek bir demokrasi uygulaması gerçekleşsin. Reisim, siz, nasıl ki millet tarafından doğrudan seçiliyorsanız, grup başkanvekilleri de aynı yöntemle seçilsinler."