Yunanistan hükümet yetkilisine göre geminin kaptanının durmayı reddetmesi üzerine Yunan Sahil Güvenliği uyarı ateşi açtı.

+GercekNews'un Yunanistan basınından aktardığına göre, Yunanistan Sahil Güvenliği, 10 Eylül'de Bozcaada açıklarında, eski adı Mavi Marmara olan "Anatolian" yük gemisine Libya'ya silah kaçırdığından şüphelenildiği için uyarı ateşi açtı.

Greek City Times adlı haber sitesine konuşan Yunanistan Denizcilik ve Ada Politikaları Bakanlığı'ndan adının açıklanmasını istenmeyen bir yetkili, Komorlar bandıralı ro-ro gemisinin Birleşmiş Milletler yaptırımlarını delinmesi anlamına gelen Libya'ya silah taşıdığından şüphelenildiğini söyledi.

Geminin sinyal yaymadığını bu yüzden durdurulmak istendiğini öne süren yetkili  Anatolian gemisinin kaptanının işbirliği yapmaması üzerine Yunanistan Sahil Güvenliği'nin gemiye değil havaya ateş açıldığını da öne sürdü.

Türkiye geminin uluslararası karasularda seyir halinde iken durdurulmak istendiğini açıklamış Yunanistan Sahil Güvenliği ise geminin Yunan karasularında olduğunu  ileri sürmüştü.