Ankara’da Şubat ayında trans seks işçilerine yönelik olarak başlayan polis saldırısı artarak devam ediyor. İskitler’de başlayan saldırılar sırasıyla Çok Katlı Otopark civarına, Kolej’e, Tepebaşı ve Köroğlu civarına da yayıldı.

Pembe Hayat’tan Ozan Uğur’un haberine göre, trans kadınlar polis saldırılarından kaynaklı evlerinden dahi çıkamadıklarını belirttiler.

Haberde, geçtiğimiz günlerde Hoşdere bölgesinde gündüz vakti evine gitmekte olan bir trans kadın polis tarafından arabaya alınarak bulunduğu yerden çok uzak bir noktaya bırakıldığı belirtildi.

Kırmızı Şemsiye Seks İşçileri İnsiyatifi’nden Demet Yanardağ artan saldırılar ile ilgili olarak açıklama yaptı.

“SOKAKLAR HER ZAMAN BİZİMDİR VE SOKAKLARI TERK ETMEYECEĞİZ!”

Demet Yanardağ şunları söyledi:

“Biz hayatımızın her döneminde mücadele etmiş ve yaşamayı başarmış insanlarız. Ailemize, devlete ve topluma rağmen yaşamayı başardık. Devlet toplumun hassasiyetlerini bahane ederek bizlere saldırırken bir yandan da seks işçiliği dışında hiçbir iş alanı açmaya yanaşmadı. Okul okumamızı engelledi, iş sahibi olmamızı engelledi. Seks işçiliğine mahkum edilen bizlerin başka bir çıkar yolu yoktur. Toplum da bizi seks işçisi olarak görmek istiyor devlet de, bu nedenle bize başka bir alanda çalışma imkanı sunmuyorlar.

Biz varolduğumuz sürece bu baskılar da varoldu. Ancak dönem dönem bu saldırılar şekil değiştirdi ya da şiddetlendi. Ancak her zaman olduğu gibi bugün de insanca yaşamak için mücadele edeceğiz ve yılmayacağız. Devlet bilinçli olarak sorunu çözmek yerine translara saldırmaktır. Toplumdaki çarpık ahlakçılık siyasiler tarafından kullanamaya çalışılıyor. Ne zaman LGBTlere ve seks işçilerine saldırılar artsa bunun altından politikacıların kendi çıkarlarını korumak, oy oranlarını arttırmak ya da yaptıkları yolsuzlukların üzerini örtmek istemeleri çıkmaktadır.

Ancak şunun iyi bilinmesi gerekiyor ki yüz yıllarca dahi uğraşsalar trans varoluşları yok edemezler. Artık örgütlüyüz. Biz Kırmızı Şemsiye Seks İşçileri İnisiyatifi olarak 2008 yılından bu yana mücadele ediyor ve bedenlerimiz üzerinde oynanan oyunları teşhir ediyoruz. Artan baskılara rağmen yaşam alanlarımızı terk etmeyeceğiz ve mücadeleye devam edeceğiz. Sokaklar her zaman bizimdir ve sokakları terk etmeyeceğiz!”

SALDIRILARIN SİNYALİ ŞUBAT AYINDA VERİLMİŞTİ

Şubat ayının sonlarında kolluk güçleri İskitler’e gelerek trans kadınlara saldırmıştı. Bu saldırılar sistematik bir biçimde devam ederken bölgede bulunan trans kadınlar başka semtlere gitmek zorunda kalmışlardı. 

(Kaynak: Pembe Hayat)