Konya’da 113 ev, trans ve natrans kadınların seks işçiliği yaptığı gerekçesiyle mühürlendi. Mühürlenen evlerde çalışan seks işçilerinin isim listesi polis tarafından emlakçılara dağıtıldı.

Sözcü’de yer alan habere göre, mahalle sakinlerinin şikayeti üzerine kent genelinde polis seks işçilerinin yaşadığı ve çalıştığı 113 evi “fuhuş yapıldığı” gerekçesi ile mühürledi. Evlerin mühürlenmesinin ardından orada yaşayan trans ve natrans kadın seks işçilerinin listesi Konya yerelindeki emlakçılara dağıtıldı ve “Bu kişilere ev vermeyin” uyarısı yapıldı.

Sözcü tarafından yayımlanan haberde Konya’da yaşayan seks işçilerinin isim listesi de bulunuyor. Listede trans kadın seks işçilerinin kimlik adları ve yanlarında travesti yazıyor.

“BUNU İKİ YILDIR YAŞIYORUZ"

Konuyla ilgili Pembe Hayat’ın iletişime geçtiği Konya’da yaşayan bir trans kadın, bunun bir taciz olduğunu ve iki yıldır polisin bu uygulamayı yaptığını belirtirken şunları açıkladı:

“İki yıldır düzenli olarak polis isim listemizi paylaşıyor emlakçılarla. Konya’da transların ev bulması çok zor. Mülk sahibi olmak gerekiyor Konya’da yaşayabilmek için. Sürekli evlerimiz mühürleniyor ve ceza alıyoruz. Eski Belediye Başkanı, geçtiğimiz sene “Burası benim memleketim, burada fuhuş yapamazsınız” diyerek bizden Konya’dan gitmemizi istemişti.”

“KORUMA" BAHENESİYLE KARAKOLA GÖTÜRÜLÜYOR

“Şehre yeni gelen translar evlerinde müşteri olmasa da polisler tarafından karakola götürülüyor. Bunun hukuksuzca olduğunu dile getirdiğimizde bizlere şehre yeni gelen translardan da onların sorumlu olduklarını, başlarına bir şey gelse nasıl koruyacaklarını, tanımaları gerektiğini söyleyerek “koruma” bahanesiyle alı koyuluyoruz.”

Daha öncesinde dağıtılan bir listede adı bulunan ve ev bulmakta zorlanan bir trans kadın ise şu açıklamaları yaptı:

“Geçtiğimiz sene evimin kapanmasının ardından bir emlakçıyla görüşmeye gitmiştim. İsmimin değişmesine rağmen TC kimlik numaram da emlakçılarla paylaşıldığı için emlakçı “burada sana göre ev yok” demişti. Hala sürekli evim kapanıyor ve ev bulmak çok zor.”