Cumartesi günü İstanbul Beyoğlu'daki evinin önünde uğradığı saldırı sonucu öldürülen trans birey Esra Ateş için LGBTİ+ bireyler eylem yaptı.

Ateş'in hayatını kaybettiği Sadri Alışık sokaktaki evinin önünde bir araya gelen grup adına yapılan açıklamada "Esra Ateş, tam burada, yaşadığı evin önünde müşterisi tarafından boğazından bıçaklanarak katledildi. Katil Esra'nın parasını ve cep telefonunu alarak kaçtı. Kamera kayıtlarının izlenmesiyle yakalanan ve tutuklanan katil zanlısı erkek her zaman bildiğimiz yalanlar ve transfobik açıklamalarla kendini kurtarmaya çalıştı.

Esra'nın katilini tanıyoruz. Esra'nın katilinin daha birkaç gün önce Bursa'da işkence edilerek öldürülen Begüm'ün katilleriyle, Hande Kader'i yakarak katledenlerle aynı olduğunu biliyoruz. Bizler trans kadın cinayetlerine sessiz kalınmasını kabul etmiyoruz. Bu cinayetlerin görünmez kılınmasını kabul etmiyoruz" denildi.

Yapılan açıklamanın ardından Ateş'in hayatını kaybettiği noktada mumlar yakıldı. Gruptakiler ellerindeki karanfilleri kapı önüne bıraktı