Ankara’da her yıl olduğu gibi bu yıl da anti-homofobi yürüyüşü gerçekleştirildi. 17 Mayıs Anti-Homofobi İnisiyatifi’nin çağrısıyla yapılan yürüyüş için yüzlerce kişi Cebeci Kampüsü’nde bir araya geldi. Buradan Sakarya Meydanı’na kadar yapılan yürüyüşte Kurtuluş Parkı’ndan itibaren Ziya Gökalp Caddesi tek yönlü olarak trafiğe kapatıldı.

“Ay ayol azadi”, “Okulda, işte, mecliste eşcinseller her yerde” sloganlarının atıldığı yürüyüşe avukatların katılımı da dikkat çekti.

AKP SEÇİM ARACINA PROTESTO

Yürüyüş sırasında caddenin diğer tarafından geçen AKP seçim aracı protestodan nasibini aldı. Seçim aracı “Hırsız, katil AKP” sloganlarıyla karşılanırken aracın üzerine de “hırsız” yazıldı.

“KÖTÜ BİLİRDİK”

Sakarya Meydanı’na gelindiğinde ilk olarak nefret cinayetleri nedeniyle hayatını kaybedenler için ses çıkarıldı. Ardından da basın açıklaması okuldu. Basın açıklamasında ilk olarak geçtiğimiz günlerde ölen 12 Eylül askeri darbesinin mimarı Kenan Evren icraatları anlatılarak “Kötü bilirdik” denildi. Evren için şu ifadeler kullanıldı:

"12 Eylül Askeri vesayetinin diktası, herhangi bir canlı ibaresiyle seslenmenin mükâfat olacağı katil Kenan Evren geçtiğimiz günlerde toprağı kirletmek üzere yerin dibine girdi. Her ölenin ardından sorulması gelenek olan ‘nasıl bilirdiniz’ sorusunun yanıtı binlerin katili, milyonların travması için gayet netti. Onu da diğer tüm ceberutlar gibi kötü bilirdik!"

Fotoğraf: @halfvolver

Basın açıklamasında ayrıca Ortadoğu’da yürütülen savaşa da tepki gösterilirken, açıklama, “Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiç birimiz” sloganıyla tamamlandı.

Açıklamanın ardından konserlerle birlikte şenliğe geçildi. (Sendika.Org)