HDP Hakkari Milletvekili ve DTK Eş Başkanı Leyla Güven’in Abdullah Öcalan’a uygulanan tecrite karşı başlattığı açlık grevi 84. gününde devam ediyor.

Leyla Güven’e İsveç’ten destek geldi.

10 Ocak’ta başlayan imza kampanyasını yerel yöneticiler, milletvekilleri, AP parlamenterleri, aktivistlerden oluşan 50 kişilik bir grup imzaladı.

Leyla Güven'in açlık grevinin, Abdullah Öcalan’a uygulanan tecridin kaldırılması için olduğunun hatırlatıldığı destek metninde Leyla Güven’in sağlık durumunun endişe verici bir hale geldiği belirtildi.

Açıklamada, “Abdullah Öcalan'ın tecrit edilmesi, HDP milletvekillerinin meclis dokunulmazlığının olmaması ve Kürtlerin temsiliyetinin ve siyasete katılımının kriminalizasyonu demokratik olmayan Türkiye'nin göstergesidir. Avrupa Konseyi ve İşkenceyi Önleme Komitesinin, Türk hükümetini Abdullah Öcalan’a uyguladığı tecridi son erdirmeye zorlaması için uluslararası toplumu sesini yükseltmeye çağırıyoruz. Buradan dayanışma duygularımızı Leyla Güven'e iletiyoruz. Leyla Güven gibi bir kadın ırkçılık, hoşgörüsüzlük ve barışçıl bir çözüm arayışının reddine karşı böyle bir kendini feda etme eylemine girmek durumunda kalmışsa bizler de sesimizi yükseltmeliyiz” ifadeleri kullanıldı.

Demokrat Haber