Emek Partisinin (EMEP) eski genel başkanı ve eski milletvekili Levent Tüzel'in Demokratik Toplum Kongresi (DTK) kurullarında yer aldığı ve DTK'nin çalışmalarına katıldığı iddiasıyla yargılandığı davada 15 yıla kadar hapis cezası istendi.

Tüzel'in katılmadığı, avukatları Leyla Han Tüzel ve Şaneşin Aydın'ın hazır bulunduğu Diyarbakır 5'inci Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada savcı, ceza istemiyle mütalaa verdi.

Savcı, DTK'nin PKK ile bağının olduğunu savunup Tüzel'in DTK'nin birçok toplantısında yer aldığı ve konuşma yaptığını iddia etti.

DTK'nin KCK'nin çatı örgütü olduğunu savunan savcı, Tüzel'in, DTK kurullarında görev almasıyla "örgüt üyesi olmak" suçunu işlediğini öne sürüp 7 yıl 6 ay ile 15 yıl arasında hapis cezası talep etti.

"TAPELERİN ÇÖZÜMLENMESİ SAĞLIKLI YAPILMADI"

Bir önceki celsede talep ettikleri tape kayıtlarının çözümlemesinin sağlıklı bir şekilde yapılmadığını kaydeden Tüzel'in avukatı Leyla Han Tüzel, orijinal tape kayıtlarıyla eşleştirme yapılarak çözümleme yapılması istemiyle tevsii tahkikat talebinde bulundu.

Bilirkişi raporunun yeterli araştırmaya ve incelemeye tabii olduğunu savunan mahkeme heyeti ise talebi reddetti.

Talebin reddedilmesi üzerine Avukat Leyla Han Tüzel, esas hakkındaki mütalaaya karşı savunma yapmak üzere süre talebinde bulundu.

Süre talebini kabul eden mahkeme, duruşmayı 7 Aralık'a erteledi.