Tuğba Ekinci’nin Kürtlere yönelik ayrımcı ve ırkçı paylaşımına bir tepki de Avşar ailesinden geldi. 

Kürtlerin tanınmış siyasi siması Yüksel Avşar, Ekinci’nin paylaşımına tepki gösterdi.

Sanatçı Hülya Avşar ise halasının paylaşımına yorum yaptı. Tuğba Ekinci’nin Kürtlere yönelik ayrımcı ve ırkçı paylaşımına tepkiler devam ediyor.

Tuğba Ekinci’nin paylaşımına bir tepki de hemşehrisi Kürt siyasi simalarından Yüksel Avşar ve Hülya Avşar’dan geldi.

“SEVMEK ZORUNDA DEĞİLSİN AMA SAYGI DUYMAK ZORUNDASIN”

Yüksel Avşar, Twitter hesabından Ekinci’nin Kürtlere ilişkin sözlerini alıntılayarak “Kültür küpü! sevmek zorunda değil, fakat hukukuna saygı duymak zorundadır. Seven sevsin, sevmeyeni hiç sevmem ...” şeklinde tepki gösterdi.

HÜLYA AVŞAR DA YORUM YAPTI

Hülya Avşar da halası Yüksel Avşar’ın paylaşımının altına “Hala kızma canım. Söze bakma kimin söylediğine bak. Kendini yorma” yorumunda bulundu.

NE OLMUŞTU?

Şarkıcı Tuğba Ekinci'nin sosyal medya hesabı üzerinden Kürtler hakkında yaptığı ırkçı yorumlar tartışma konusu oldu.

Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarla sık sık adından söz ettirmekten hoşlanan şarkıcı Tuğba Ekinci'nin "Kürtleri sevmiyorum" şeklindeki ırkçı sözleri büyük tepki topladı.

Tuğba Ekinci, Instagram hesabından yaptığı paylaşımda "Ben Kürtleri sevmiyorum. Birbirimizi sevmek zorunda değiliz. Sizi sevmeyen olduğunda küfür kıyamet neden? Sizi sevmeyeni siz de sevmezsiniz olur biter. Eğitim şart dedirtmekte üstünüze yok. Sevilip sevilmemenin ırkçılıkla ne alakası var?" demişti.

Birçok sosyal medya kullanıcısı Ekinci’nin bu sözleri ile dikkat çekmek istediğini ileri sürerken bazıları da “sen kimsin?” şeklinde tepki göstererek ciddiye alınmaması gerektiğini dile getirdi.

Çok sayıda kişi Ekinci’ye tepki gösterirken ünlü ekonomist Özgür Demirtaş ise, “Tuğba Ekinci kim?” diye sordu.

Kaynak: Rudaw