İran Parlamentosu üyesi 15 Kürt vekil, “kolberler ve sınır ticareti” hakkında parlamentoya sundukları talepler yerine getirilmediği takdirde istifa edeceklerini açıkladı.

Parlamentoda bir basın açıklaması yapan Mahabad Milletvekili Mahmud Salihi, Rojhılat kentlerinde yaklaşık 7 milyon kişinin ‘kolbercilik ve sınır ticareti’ ile gelir elde edebildiğini ifade ederek, “Kolberlere konulan engellemeler ve sınır ticaretinin durdurulması halkımızı geçim sıkıntısıyla karşı karşıya bırakmıştır” dedi.

Engellerin kaldırılması ve sınır ticaretine yönelik düzenlemelerin erken yapılması konusunda parlamentoya önerge verdiklerini dile getiren Salihi, talepleri karşılanmazsa istifa edeceklerini söyledi. 

Mahmud Salihi ayrıca konu hakkında açıklama yapmak için Cumhur Başkanı Hasan Ruhani’yi de meclise davet ettiklerini ifade etti.

İran hükümeti bir süredir Rojhılatın sınır bölgelerinde kolberliği yasaklayarak yolları kapatıyor. Bu durumu protesto eden Bane kenti esnafı da 21 gündür kepenklerini kapatarak grev yapıyor.

Kaynak: KRD News