Tetirbe; sözlüklerde ve Urfa şivesinde kuvvetle ihtimal Ermenice'de de çıkmaz sokak anlamına gelmekte. Edebiyatta sokak ve çıkmaz sokak teması kullanıldığından Nisan 2016 yılında İbrahim Tekpınar, Mehmet Demir ve Ömer Almas tarafından ilk sayısı tamamen fotokopiyle ve 380 adet çıkarılan edebi ve ticari olmayan bir ürün. Bir yılı aşkın süredir yayın yapan Tetirbe beşinci sayısıyla hayatına devam ediyor.

Tetirbe Fanzin'in diğer fanzinlerden ayrılan özelliklerinden biri ki birden fazla özelliği olmasına rağmen özellikle Urfa'nın Süryani, Alevi, Kürt, Türk, Arap, Ermeni kültüründen izler taşıması. Her sayıda bu kültürlere ait pek popüler olmayan karakterlere yer veriliyor.

"CAHİLLLER KENDİNİ AKLAR, KAMİLLLER ÖZ'ÜN YOKLAR"

Sünniliğin yoğun olarak yaşandığı şehirdeki tek Alevi köyünde doğmuş ve Türkiye hatta Unesco Yaşayan İnsan Hazinesi ödülü alan Dertli Divani'ye yer vermiş. Divani'yi "Cahilller kendini aklar, Kamilller öz'ün yoklar" sözüyle arka kapağa konuk etmişler.

Yine başka bir sayısında Kürt Dilinin efsanevi yazarlarından Mehmet Uzun'a yer verilmiş. "Çünkü aşk umutsuzların düşüdür" sözüyle konuk olmuş yazar. Fanzin içinde yer alan Urfa sözlük kısmında hem bir şivenin hem kültürün dil çalışmalarını yapıp bunu gelecek nesillere ve farklı şehirlerdeki okuyuculara sunuyorlar.

BİRİNCİ SAYI: "NEREYE KOŞUYORSUN HAYAT ÇIKMAZ SOKAK"

A6 büyüklüğünde ve 28 sayfa, arka kapakta Urfa'nın meşhur delisi ve derin adamı Bakır Emmi "Biz deliliği aklımızla bulduk" sözüyle yer alıyor. Ayrıca sayıda; Mehmet Demir, Neval Sunay, Ömer Almas, Yağmur Sunar, İbrahim Tekpınar, A. Garip Bozkoyun, Ali Güzel, Emine Maç ve Ramazan Sürmelisoy, Yasin Doğan var.

İKİNCİ SAYI: "HER İNSAN BİR DÜNYADIR"

24 A5 sayfa ve sayının arka kapağında Dertli Divani "Cahiller kendini aklar kamiller Öz'ün yoklar" sözüyle yer alıyor. Sosyal medya fenomeni Natali Avazyan ile ilgili mini bir sohbete yer veriliyor. İçeride Ramazan Sürmelisoy, Ömer Almas, Ali Güzel, İbrahim Tekpınar, Mehmet Demir, Özgür Azad, Yaşar Kelekçi, Zehra Kaplan, Mehmet Turan, Ümmügülsüm Karabudak, Erdal Timur, Selman Çelik, A. G. Bozkoyun, Neval Sunay gibi isimler bulunuyor.

SAYI ÜÇ: “BİZİ BU KARANLIKTAN EDEBİYAT KURTARACAK”

A5 24 sayfa ve arka kapakta "Gördükçe seni tazelenir sanki hayatım" diyen Şair Abdi yer alıyor. İçeride Mehmet Demir, Ümmügülsüm Karabudak, Mazlum Öncel, Hüseyin Canan, Ramazan Sürmelisoy, İbrahim Tekpınar, Neval Sunay, Ömer Almas, Enise Taşdemir, Mehmet Turan, Zehra Kaplan, Sinan Şahin, Can Küçükoğlu var.

SAYI DÖRT: "KÖTÜLÜK"

A5 20 sayfa ve arka kapakta "çünkü aşk umutsuzların düşüdür" diyen Mehmet Uzun yer alıyor. İçeride ise İbrahim Tekpınar, Mehmet Turan, Zehra Kaplan, Cevher Kara, Neval Sunay, Sinan Şahin, Melih Özyıldırım, Fatma Bey, Levent Arslankaya, Candeniz Yavaylı, Arafat Özdemir, Ümmügülsüm Karabudak, Mustafa Başak var.

SAYI BEŞ: "AZ POİTİK SAYI"

A5 ve 24 sayfa ve sayıda "Her köşe başında kimlik soruyorlar ben de açıp yaralarımı gösteriyorum" diyen Siverekli Hicri İzgören yer alıyor. İçeride Mehmet Turan, Zehra Kaplan, İbrahim Tekpınar, Neval Sunay, Ali Güzel, Ramazan Teker, Neslihan Güzel, Ümmügülsüm Karabudak, Uğur Yürüyen, Ferhat Nitin, Selman Çelik, Efulim, Nazım Sümerli, Sinan Şahin ve A. Resul Koşan var. (Demokrat Haber)