Halk müziği sanatçısı Kamil Sönmez vefat etti. Beyin kanaması nedeniyle bir süredir Başkent Üniversitesi İstanbul Sağlık, Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde tedavi görmekte olan 65 yaşındaki Kamil Sönmez hayatını kaybetti. Kamil Sönmez, Karadeniz türkülerinin önemli isimlerindendi ve güleryüzü ve fıkralarıyla da tanınıyordu.

İstanbul Başkent Üniversitesi'nde tedavi gören Sönmez, bu sabaha karşı 02.30'da yaşamını yitirdi.

Başhekim Prof. Dr. Kürşat Tokel yaptığı açıklamada, " Kamil Sönmez yaygın bir beyin kanamasıyla geldi. Uyandırmaya çalıştık ama olmadı. Bu sabaha karşı 02.30'da kaybettik. Çok üzgünüz" dedi.  

KAMİL SÖNMEZ KİMDİ?        

1947 yılında Perşembe-Ordu'da doğdu. Özellikle Karadeniz müziğinden türküler seslendiren halk müziği sanatçısı, sinema ve tiyatro oyuncusuydu.

İlköğretimini Giresun'da tamamladıktan sonra, Ankara Devlet Konservatuarı Opera-Şan bölümüne girdi. Avni Dilligil Tiyatrosu’nda profesyonel tiyatro oyunculuğuna başladı. Sırasıyla Ankara Sahnesi ve Ankara Kardeş Oyuncular Tiyatrosu'nda çalışmalarını sürdürdü.

Tiyatro’da oyunculuğunu sürdürürken Zülfü Livaneli’nin yapımcılığında ilk plağı olan "İnce Memed - Hekimoğlu" ile şarkıcılığa başladı. Sonra halk türküleri sınavını kazanarak radyoya girdi. Karadeniz türkülerinin en önemli sanatçılarından biri oldu. Bu sırada sinema filmlerinde de rol aldı.

Kamil Sönmez, 1993 yılından beri Kültür ve Turizm Bakanlığı, Devlet Türk Halk Müziği korosunda solistti. 1998 yılında Kültür Bakanlığı'nca verilen Devlet Sanatçısı unvanını almıştı.

Sanatçı 16 Kasım 2012’de 45. Sanat yılını kutlamıştı.