Muhteşem Yüzyıl'ın yeni bölümünde Hürrem zehirlenen Sultan Süleyman için namaz kıldı.

Hürrem Sultan’ın dekolte giyinmesi ve Sultan Süleyman’ın haremde geçen sahneleri Başbakan Erdoğan’ı rahatsız etmişti. Erdoğan diziyi ve yayınlayanları sert bir dille kınadı. Başbakan Erdoğan’ın açıklamalarından sonra Muhteşem Yüzyıl’da geçen bölümde Hürrem Sultan başı örtülü olarak görüldü. Hürrem’in başını kapatması Başbakan Erdoğan’ın tepkileri yüzünden diye değerlendirilirken, Hürrem Sultan’ın Muhteşem Yüzyıl’ın yeni bölümünde namaz kılması izleyenleri şaşırttı.

Muhteşem Yüzyıl’ın yeni bölümünde Sultan Süleyman’ı bayılmış yerde yatarken gören Hürrem Sultan şok geçirdi. Ne olduğunu anlamadan bir yahya çağırıldı ve Sultan Süleyman’ın rahatsızlığının nedeninin zehir olduğu belirlendi.

İşler düşünüldüğü gibi kolay çözülebilecek değildi. Sultan Süleyman ilk defa karşılaşılan ve nasıl yapıldığı belli, olmayan bir şeyle zehirlendi. Durumu öğrenen Hürrem Sultan ilk önce İbrahim Paşa’yı suçlasa da ardından tek çarenin dua etmek olduğunu düşündü.

Dekolte elbiselerden sonra başını kapatması uzun süre tartışılan Hürrem Sultan bu kez Sultan Süleyman iyi olsun diye namaz kıldı ve dua etti. Hürrem Sultan’ın bu sahneleri Twitter’da da olay oldu ve herkes bu ani değişikliğin nedenini Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmalarına bağladı.