Dünyanın en ünlü grupları arasında yer alan, efsane rock müzik topluluğu Deep Purple, 18 Mayıs'ta hayranlarıyla buluşacak.

1968 yılınca çıkardıkları ilk albümlerinin ardından hızla tanınarak bütün dünyada kalabalık bir hayran kitlesine bulunan, verdikleri konserler yıllardır kapalı gişe olan grup, bugüne kadar sattıkları albüm sayısında 100 milyona ulaşmış durumda.

Ian Gillan, Roger Glover ve Ian Paice'den oluşan efsane kadro, son yıllarda isimlerinden sıkça söz ettiren gitaristler Steve More ve Don Airey'i de alarak devam ettikleri sanat yaşamalarında unutulmaz performanslarını İstanbullu hayranları için sergileyecek.

Akbank Sanat, yarın klasik gitar alanında geniş kitlelerce tanınan Katona Twins grubuna ev sahipliği yapacak. Peter ve Zoltan Katona ikilisinden oluşan grup verecekleri konçertoda, Scarlatti, Handel Rodrigo, Albeniz Piazzolla, Falla, Granados, Mozart, Vivaldi, Bach ve Tedesco gibi müzik dünyasının önemli isimlerinin bestelerini seslendirecek.

Türkçe müzikte 1998 yılında çıkardığı '9'da 9' albümüyle tanınan Fatih Erdemci, aynı gün Beyoğlu Hayal Kahvesinde yarın sahne alacak.Erdemci, vereceği konserle 4 yıl ara verdiği sahnelere geri dönecek.

Göksel de aynı gün Türkan Saylan Kültür Merkezi'nde 'Radyo Günleri' adını verdiği konseri icra edecek. Türk Sinemasının unutulmaz film müziklerini dinleyicileriyle buluşturacak olan Göksel, geçen yıl çıkardığı 'Hayat Rüya Gibi' albümlerindeki eserlerinin yanı sıra kendi şarkılarını da akustik olarak yorumlayacak.

Camerata Saygun Oda Orkestrası, 16 Mayıs'ta Caddebostan Kültür Merkezi'nde seyirci karşısına çıkacak. Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Vakfı ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuvarı iş birliğiyle düzenlenen 'Vakıf 26. Yıl Konseri' kapsamında sahne alacak orkestra, elde edeceği geliri, tıp ve konservatuvar öğrencilerine burs sağlamak amacıyla kullanacak.

Başarılı performansını aldığı birçok ödülle kanıtlayan Rus gitar virtüözü Irina Kulikova, 17 Mayıs'ta Akbank Sanat'ta Bach, Sor, Mertz, Mangore, Castelnuova-Tedesco ve Del Rey'den eserlerini seslendirecek.

Beyoğlu Hayal Kahvesi 18 Mayıs'ta Türkiye'nin rock müzik alanında önemli isimlerinden Aylin Aslım'ı ağırlayacak. Çoğu eserinin sözlerini kendi yazdığı parçalarında erkek egemen topluma ve her türlü ayrımcılığa karşı bir tutum sergileyen Aslım, sert müziği ve eleştirel şarkı sözlerini hayranlarıyla paylaşacak.

VATAN