Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ve Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş Diyarbakır’da çekimleri süren “Ayrılık Olmasaydı / Ben u Sen” adlı dizi filmin setini ziyaret ederek ekibe başarılar diledi...

Osman Baydemir ve Abdullah Demirbaş Sürmeli Otel’de çekimleri süren filmin setine gitti.

Yapımcılığını Cengiz Keten, Sevilay Demirci ve Ömür Atay’ın, yönetmenliğini Azime Kanal’ın üstlendiği, oyuncu kadrosunda Nurgül Yeşilçay, Şahin Irmak, Nur Sürer gibi isimlerin bulunduğu “Ayrılık Olmasaydı/Ben u Sen” adlı filmin çekimleri Diyarbakır’da sürüyor.

Film setini ziyaret eden Baydemir, ekip adına Yapımcı Sevilay Demirci’ye çiçek verdi. Baydemir Diyarbakır’ı tercih ettikleri için yapımcı, yönetmen ve oyunculara çok teşekkür ederken, “Buranın tercih edilmiş olmasının Diyarbakır ve Diyarbakır’da yaşayanlar adına çok önemli bir katkı olduğunu düşünüyoruz” dedi.

Kentteki dinamikler olarak uzun bir zamandır Diyarbakır’ın tarihi yapısı ve yerel dokusu itibarıyla bir film platosu olmayı hak ettiğine inandıklarını belirten Baydemir, bununla ilgili Bakanlık düzeyinde girişimlerinin olduğunu ifade etti. Filmin Diyarbakır’da çekilmesinin çok doğru bir tercih olduğunun altını çizen Baydemir, “Bana göre senaryo ve doğru bir oyuncu kadrosuyla büyük bir emek ortaya konuluyor. İnşallah sonuçlarını da hep beraber görürüz” dedi. Büyükşehir Belediyesi olarak her türlü katkıyı sunmaya hazır olduklarını belirten Baydemir, ekibe başarı dileklerinde bulundu. 
 
BAŞROLDE DİYARBAKIR
Yapımcı Sevilay Demirci de ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirdi. “Bu projede aslında Diyarbakır başrolde” diyen Demirci, şunları söyledi: “Yani hikaye yazılmış daha sonra Diyarbakır’da çekelim diye düşünülmemiş, öyle tasarlanmadı. Gerçekten Diyarbakır üzerine yazıldı, yazarlarımız bir buçuk iki yıl önce buraya geldiler. Diyarbakır’dan yazı kadromuzda arkadaşlar var. Hikâyenin kahramanlarından biri de Diyarbakırlı. Umarım Diyarbakır’a yakışır bir film çıkar. İnşallah yayınlandığında birinci bölümü de hep birlikte izleyeceğiz.”

Yapımcı Ömür Atay da filmin, piyasadaki kaçakçılık, töre gibi konuları işleyen dizilerin dışında bir yapısı olduğunu anımsatarak “Piyasadaki bu dizileri de yenebilirsek başka bir anlamda mutlu olacağız, tüm emeğimize değmiş olacak” diye konuştu.

Ziyarette film ekibiyle birlikte Baydemir’in getirdiği Diyarbakır kadayıfı yenilerek sohbet edildi.

 
GENİŞ OYUNCU KADROSU
Yapımcılığını Cengiz Keten, Sevilay Demirci ve Ömür Atay’ın, yönetmenliğini Azime Kanal’ın üstlendiği dizinin geniş oyuncu kadrosunda Nurgül Yeşilçay, Şahin Irmak, Settar Tanrıöğen, Nur Sürer, Seray Gözler, Orhan Güner, Orhan Şimşek, Merve Altınkaya, Haluk Cömert, Esra Kızıldoğan, Nazmi Kırık, Hakan Karsak, Hande Dane, Ferhat Yılmaz, Ebru Ojen Şahin, İbrahim İris, Burak Temiz, Hüseyin Karaca, Meriç Aral gibi tecrübeli ve genç oyuncular bir arada yer alıyor.

Dizinin senaryosunu Y. Bilgin Bayazıt, Seray Şahiner, Gülay Batur, Yavuz Ekinci, Murat Özyaşar, Berrin Tekdemir ve Diyarbakırlı hikaye danışmanlarından oluşan geniş bir ekip yazıyor.

Şubat ayında Kanal D’de yayınlanmaya başlayacak Ayrılık Olmasaydı/Ben u Sen dizisi, kuşaklardır aynı coğrafyada yaşayan iki ailenin hayatı üzerinden, aşkı, acıyı, sevinci, hayatın bütün duygu ve durumlarını, Diyarbakır’ın çok kültürlü dokusunu zemin alarak anlatan sıcak bir insan hikayesi.