49. Altın Portakal Film Festivali'ndeki çok sayıda etkinlik, Twitter'dan canlı olarak yayınlanacak.

Antalya Büyükşehir Belediyesi ile Antalya Kültür Sanat Vakfı (AKSAV) işbirliğiyle düzenlenen 49. Altın Portakal'ın çok sayıda etkinliği, çoğunluğu gençlerden oluşan sosyal medya kullanıcılarına aktarmak isteyen festival yönetimi, bu yıl ilk olarak sosyal medya iletişiminin profesyonel olarak yönetilmesi için bir medya ajansı ile işbirliğine yaptı.

İstanbul Pera Palas Oteli'nde 4 Eylül'de yapılan basın toplantısında başlatılan Twitter üzerinden canlı yayınlama projesi, 49. Altın Portakal Film Festivali'nin açılış ve kapanış törenleri, geleneksel festival korteji, açılış kokteyli ve galası, basın toplantıları, film söyleşileri, Halkın Portakalı ödül töreni ve festival programında yer alan birçok etkinlikle devam edecek.

Popüler sosyal ağlar "Twitter" ve "Facebook"un yanı sıra "Vimeo", "Google " gibi sosyal paylaşım sitelerinde de Altın Portakal'ın resmi sayfaları oluşturuldu. "@49AltinPortakal" adresindeki Altın Portakal resmi Twitter hesabı bin 600 takipçiye, "Facebook.com/AltinPortakalFilmFestivali" adresindeki resmi Facebook sayfası da birkaç gün içerisinde yüksek bir beğeni sayısına ulaştı.