Milyonlarca kişiyi ilgilendiren emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) düzenlemesiyle ilgili yasa teklifi, Meclis, çalışmalarına yeniden başladığında görüşülecek. Ancak depremler nedeniyle EYT düzenlemesinin yasalaşma süreci uzadığı için ilk maaşların alınmasının mayıs-haziranı bulacağı belirtildi.

EYT düzenlemesinin şubat içinde yasalaşması ve ilk maaşların martta verilmesi planlanmıştı. Deprem felaketinin ardından Meclis, çalışmalara ara verirken EYT'nin akıbeti de merak ediliyordu.

Cumhuriyet'ten Mustafa Çakır'ın haberine göre TBMM Genel Kurul gündeminde bekleyen EYT yasa teklifi ile konusunda AKP’den yansıyan bilgiler, geri adım atılmayacağı yönünde. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da düzenlemenin, “bir an önce yasalaşması” görüşünde olduğuna dikkat çekiliyor.

EYT düzenlemesinin martta yasalaşması bekleniyor. Teklifin Meclis’te kabul edilmesinin ardından ise milyonlarca EYT’li, maaş için SGK’ya başvuracak. Bu başvuruların incelenmesi ve sonuçlandırılması için ise belli bir süre gerekiyor. Bu nedenle de ilk maaşların mayıs-haziranı bulacağına işaret ediliyor.

EYT ile ilgili yasa teklifi, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edilmiş, 7 Şubat'ta Meclis Genel Kurulu'nda görüşülmesi kararlaştırılmıştı. 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Meclis çalışmalarına ara verilmişti.