IŞİD'in kontrolündeki Rakka'ya düzenlenen saldılarda örgütün en az 32 militanının öldüğü, 40'ının da yaralandığı bildirildi.

BBC’nin haberine göre dün düzenlenen hava saldırılarında kentin kuzeyi, doğusu ve güney doğusunun hedef alındığı anlaşılıyor.

Rakka IŞİD karargahının bulunduğu kent.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'nin Başkanı Rami Abdurrahman, bölgedeki muhbirlerinden aldıkları bilgiye göre, en az 15 hava saldırısı düzenlendiğini söyledi.

ÖLÜ SAYISI DAHA YÜKSEK OLABİLİR

Abdurrahman, kendilerine ulaşan ölü ve yaralı sayısının sadece bir hastaneden geldiğini, ölü sayısının daha yüksek olabileceğini belirtti.

Saldırıların ABD liderliğindeki koalisyon güçleri tarafından düzenlendiği tahmin ediliyor.

Aralık başında İngiltere, Irak'ta düzenlediği hava saldırılarını Suriye’yi de içerecek şekilde genişleterek koalisyona destek vermeye başlamıştı.

Fransa, 13 Kasım’da Paris’i hedef alan saldırıların ardından Suriye’deki operasyonlarını arttırmıştı. Almanya’da da hükümet, Suriye’de askeri operasyon düzenleme yetkisini parlamentodan almıştı.

Rusya ise, bir süredir Suriye’de hava saldırıları düzenliyor. Rusya hem IŞİD’e hem de Esad güçleriyle savaşan el Nusra gibi diğer cihatçı gruplara saldırılar gerçekleştiriyor.