J.R.R. Tolkien'in efsane kitabı Hobbit'in ilk kopyasının üzerinden 75 yıl geçmesinin anısına yepyeni baskısı okuyucularla buluştu.

 

75. yıl Hobbit özel baskısında Tolkien’in kitap için çizdiği 110 orjinal resimle okuyucuları oldukça şaşırtacak. Fantazi edebiyatın en ünlü yazarının kaleminin sadece edebiyatta kuvvetli olduğunu düşünenler yanılacak, Tolkien'in eşsiz yeteneği ve hayal gücünü takdir edecekler.

 

Romanın 1937 yılındaki ilk baskısında kullanılmayan çizimler, geçtiğimiz sene İngiltere'nin Oxford kentindeki Bodleian Kütüphanesi'nde bulundu.

 

Tolkien'in çizimleri, mürekkep baskılı taslaklar ve resimlerden oluşuyor.

 

Yazarın ''Yüzüklerin Efendisi'' üçlemesiyle birlikte en popüler eserlerinden olan ve ünlü edebiyatçının kendi kurguladığı fantastik ''Orta Dünya'' kıtasında geçen ''The Hobbit'', bu sene 75. yaşını kutluyor.

 

Kitapta, ilk yayımlandığında 10 adet siyah beyaz resim ve iki haritanın yanı sıra Tolkien'e ait cilt ve kitap kılıfı tasarımları bulunuyordu.

 

Oxford'daki yeni keşifle birlikte çizimler, haritalar ve planlardan oluşan 100'den fazla yeni parça ortaya çıkmıştı.

 

Hobbit’in filmi de seyirci önüne çıkmak için gün sayıyor.

 

‘Hobbit: Beklenmedik Yolculuk’ (The Hobbit: An Unexpected Journey) Türkiye’de 14 Aralık 2012'de 3D olarak vizyona girecek.